rewelacja. to auto ma wszystko co trzeba bez zbędnego przepychu czy nadmiernie kosztownej marki. i na szosę i do lasu. a zimie bomba. duży bagażnik. co tam będę gadał. rewelacja.
po Accordzie to moja druga Honda i jestem zdziwiony, że samochód z taka wagą i gabarytami tak ładnie się zbiera. poza tym, jak na wysokoobrotowy silnik jest niezwykle elastyczny i sporą moc ma już około 2,5-3 tys obrotów, co oznacza, że wcale nie trzeba go nadto piłować. to nie wyścigówka, ale i tak super.
no cóż, muszę się zgodzić, czasem jedynka, czasem dwójka a czasem wsteczny jakby nie bardzo wiedziały gdzie mają wskoczyć. mam nadzieję, że im to minie.
super. po accordzie bałęm się, że ni będzie się dało jechać dynamiczniej itp. a tu miła niespodzianka. auto prowadzi się pewnie, dziury czuje się mniej dotkliwie, a nasi drogowcy w zimie mogą być zaskoczeni, bardzo proszę. w terenie nie byłem, poza szutrem i lasem, gdzie było bardzo dobrze. w zimie przejechałem prawie nieodśnieżaną przełęcz Krowiarki i po prostu luzik.
do przodu widzę wszystko i to lepiej. na boki przeszkadzają trochę słupki ale nie pamiętam aby w jakimś innym aucie było inaczej (to jest 14). do tyłu jest ok. po wyjęciu środkowego zagłówka.
dużo miejsca, sporo schowków. siedzeinia trochę dla mnie za krótkie. za to wsiedanie i wysiadanie miodzio, szczególnie dla kłopotów z kręgosłupem.
nie ma pary, szybko nagrzewa, szybko chłodzi, nie ma co narzekać.
na 182 cm jest bardzo dobrze, a dzieci z tyłu mają sporo miejsca.
myślałem, że będzie gorzej przy tych gabarytach i ciężarze. fakt, że powyżej 110 robi się głośniej ale w przedziale 140-150 cichnie, więc jest to przyzwoita prędkość autostradowa.
ostatnio zmierzyłem na trasie i wyszło 10,5 l/100 km, więc w mieście wolę już nie mierzyć. no ale trudno narzekać skoro wydało się bańkę na auto. zresztą znajomy ma scorpio i ten w mieście bierze 20.
po prostu bańka. ale warto ja wydać na coś takiego.
auto jest młode więc na razie ok. zresztą z accordem było tak samo.
po prostu Honda.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 150KM 110kW