Fajne auto. Duże, dużo miejsca w środku, wysoko się siedzi a przez to wydaje jest bezpiecznie i jest bezpiecznie (poduszki i kurtyny boczne, esp zwane przez honde vsc)
Silnik wspaniale chodzi. Na benzynie i gazie ok. Na gazie ma przejechane prawie 200 tysięcy km. Jest bez problemu. Gaz z lubryfikacją zaworów. Wkręca się na obroty fajnie choć myślałem że ma lepsze przyśpieszenie.
Dobrze zmienia biegi. Po zakupie wymieniłem olej w skrzyni w serwisie ( teraz jest jeszcze lepiej) koszt ok 700 zł. Zmiana biegów bez szarpnięć. Wymiana oleju w skrzyni co 120 tys km
Bardzo dobrze trzyma się drogi. Na asfalcie 120-140 km/godz. nie ma problemu. Na polnych drogach i leśnych dobrze.
Wygodne i duże auto, ale w długą trase wole jechać żony audi a4 b6 1,9 tdi. lepszy komfort i przyśpieszenie. Do 120 km/h ok ale na autostradzie masakra (głośno od wiatru, boczne podmuchy bardzo wyczuwalne). Przez 150km na autostradzie utrzymałem średnią prędkość 140km/h ale kosztowało to moje uszy i dużo spaliła gazu (14,2).
Wszystko na miejscu. Trzy pokrętła a w nich po jednym przycisku (ac.podgrzewanie szyby, obieg wew) i wystarczy. Rozkładany stolik z miejscem na kubki między siedzeniami SUPER.
Bardzo szybko się nagrzewa i chłodzi.
BARDZO dużo miejsca. Wygodnie. Duży bagażnik
Wszystko słychać. Astra była bardziej wyciszona.
Części drogie. Wymieniłam na razie tylko tarcze i klocki p+t- 700 zł. wymiana oleju w tylnym moście 180 zł w serwisie ( nieźle). No ale spalanie to gorzej. Min w trasie (ale prędkość patrolowa) 11,5. max na krótkich odcinkach z ciężką nogą 14,5 l gazu
Drogi jak na ten rocznik ale bezawaryjny co rekompensuje wysoką cenę.
Zrobiłem nim 20tys km a ma już 270.
Brak i oby tak dalej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 150KM 110kW