: To serce tego pojazdu. Wzór do naśladowania.
Ogólnie rewelacja. Końcową ocenę psuje głownie zawieszenie. To naprawdę duża wada tego pojazdu. z drobiazgów to system audio. Kto wpadł na pomysł żeby w aucie za ponad stówę wsadzać radio z malucha.
Dwulitrowa benzyna w tym samochodzie to bajka. Brzmi jak boxer, rewelacyjnie wchodzi na obroty, wysoka moc od samego dołu. Elastyczność jak w dieslu. Dla mnie to ideał benzynowego silnika.
Chodzi lekko, precyzyjnie i ma przyjemnie krótki skok.
To zdecydowanie najsłabsza strona tego samochodu. Mam porównanie z innym SUVem i to \"koreańcem\" Tucsonem. W porównaniu z nim Honda to dostawczak. Niby nieźle trzyma się w zakrętach, ale na wybojach rzuca jak w Żuku. Trzeba też uważać jak jest ślisko. Tył dołącza się zdecydowanie zbyt gwałtownie i potrafi \"wyprzedzić\" Hamulce wymagają użycia dużej siły, choc sama droga hamowania jest krótka.
Z wyjątkiem tyłu widoczność na piątkę. A kto by tam patrzył do tyłu przy takim silniku ;-)
Wszystko pod ręką.
Zero problemu z parowaniem szyb, nawet tylnych. Ogrzewanie sprawne jak w kotłowni, cichutki wentylator.
Z tyłu zadziwiająco dużo miejsca, jak w średnich Vanach. Z przodu wysocy kierowcy mogą obetrzeć kolana. Bagażnik największy w tej klasie. To prawdziwa ciężarówka. Jedyna wada to mata w bagażniku. Potrafi się przesuwać po śliskim podłożu na którym leży nawet obciążona sporym ładunkiem. A jak 400 kilo gresu przelatuje w zakręcie na jedną stronę auta to jest średnio zabawne. Na szczęście są zaczepy.
To jednak wysoki SUV. Cudów nie można oczekiwać, ale jest przyzwoicie.
W stosunku do innych Suvów nieźle. Porównują do płaskaczy, porażka. w trasie żlopał mi dyche, w mieście 11.5-12
Według mnie tylko jako używany. Cena za nowy jest z kosmosu. Samochód na pewno nie jest tyle wart.
Parują przednie reflektory. Z tego co zauważyłem w prawie każdym egzemplarzu. Poza tym żadnych usterek.
Jeździłem nim raptem rok. Jedyna poważna usterka jaka mi się przydarzyła to spotkanie z drzewem ;-) Ale to chyba niezależne od modelu. Świeć Panie nad jej duszą...
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 150KM 110kW