: Komfort jazdy mimo gabarytów i wagi, karoseria- to chyba element nie do zdarcia no chyba że pognieciemy:)
Przeniesienie napędu
: potrzebuje zadbania o tylny dyferencjał- wymiana oleju na orginał hondy
Jestem naprawdę zadowolony- auto nie jest przesadnie drogie, można na rynku trafić naprawdę dobry egzemplarz. Dla szukających czegoś większego godne polecenia.
Wielbiciele ciszy i spokoju mogą się czuć nieco zawiedzeni- autko potrafi hałasować szczególnie na większych obrotach. Osobiście nie jest to coś co mi przeszkadza. Silnik oceniam jako \"elastyczny\" w mieście nie sprawia problemów, w terenie górskim trzeba już wachlować gałą :)
Biegi wchodzą dobrze nic nie trzeszczy i nie piszczy:). Z początku po przesiadce z nowego civica brakowało mi gałki w konsoli i krótkiego skoku przy przerzucaniu ale już się przyzwyczaiłem
To jest to co w tych autach lubię- specyfika jazdy hondą- jak ktoś jeździ to wie o co mi chodzi:).
Nie miałem okazji męczyć jej w typowym terenie ale w słowackich tatrach wysokich na serpentynach spokojnie dawała sobie radę.
Siedzi się wysoko, duże lusterka pomagają bardzo - nawet moja żona nie musi zmieniać ich ustawień wsiadając za kierownice. Można dorzucić kamerę cofania tak by mieć jeszcze podgląd na \"niski tył\" - czyli okolice środka tylnego zderzaka.
Jak na auto o takich gabarytach, wieku i masie jest ok.
Nic ( jak na razie) nie paruje podczas deszczu, nie ma kłopotu z klimatyzacją- daje radę nawet podczas ostatnich upałów
To jedna z głównych zalet tego rodzinnego autobusu- mieści się praktycznie wszystko co się chce zabrać na wczasy :) można spokojnie podróżować w cztery osoby mając wypakowany bagażnik namiotami, plecakami i żarciem. Nie ma już dylematów komu i co na czas drogi podkładać pod nogi :)
Tak jak wspominałem zapewnie mogło by być lepiej- silnik nie emituje jakiegoś dźwięku nie do wytrzymania ale czasem jest mocno słyszalny.
Cóż nie ma cudów- auto o tych gabarytach i masie z dwu litrowym silnikiem ma swoje prawa- na gazie średnia z miasta i trasy to ok 12 litrów LPG.
Instalacja to konieczność dla portfela:)
Dobry wynik z trasy to 9 litrów, w mieście cieszę się jak wyjdzie w okolicach 11.
Ceny części nie są zabójcze, tak jak i usług serwisowych
Jak za te pieniądze (patrząc na średnią cenę rynkową) to rozsądny zakup- polecam
Wysiadł zegarek:)
Jeszcze się nic poważnego nie zepsuło
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V RD1 128KM 94kW