Jeśli chodzi o całokształt to muszę określić Hanię jako bardzo przyjemne i wdzięczne autko. Ładny wygląd zewnętrzny i świetne właściwości jezdne. Jeżeli dbamy o auto, ono odpłaci nam niezawodnością.
Na benzynie auto ładnie się zbiera i czuć, że pod maską siedzi prawie 150 koni, natomiast na "podtlenku gazotu", przy pięciu osobach w środku, jest trochę mułowata. Silnik bardzo w porządku, ale niestety lubi wypić troszkę oleju. Przy jeździe na LPG należy pamiętać o regulacji zaworów co 15 tys km.
Skrzynia pracuje dość przyjemnie, nie ma żadnych problemów z wbijaniem biegów do przodu. Jedynym mankamentem jest wsteczny, który nie zawsze chce wejść.
Przy sprawnym zawieszeniu, autem jedzie się bardzo przyjemnie. Części zawieszenia są wytrzymałe. Przeniesienie napędu również bardzo dobre.
Przez wysoką pozycję za kierownicą, widoczność jest bardzo dobra.
W środku jest bardzo dużo miejsca. Można wygodnie podróżować w 5 osób.
Wyciszenie nie jest zbyt dobre. Już przy prędkości 110-120 km/h, w środku jest trochę za głośno.
O ile nie serwisujemy samochodu w ASO, koszt utrzymania nie jest bardzo duży. Duży wybór części zamiennych, które pomagają nam zaoszczędzić.
Stosunek jakości do ceny jest jak najbardziej na plus.
Drobnych usterek jest dość sporo, jednak nie ma tragedii.
Poważnych usterek nie zanotowałem.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 147KM 108kW