Ocena kierowcy - Honda Concerto Hatchback

Tryann, 17 lat temu
Silnik 1.5 16V 90KM 66kW
Rok produkcji 1994
Honda Concerto Hatchback 1.5 16V 90KM 66kW 1988-1995 - Oceń swoje auto
Zakochuje sie każdego razu kiedy wysiadam z tego auta. Owszem deska jak świeżo wyjęta spod siekiery, nisko jakby tyłkiem po asfalcie i czasami głośno jak na dyskotece... Najpierw ją polubisz, potem znienawidzisz a potem ją pokochasz... Bo zawsze jest kiedy jest potrzebna i jest niezawodna! Myśle o zakupie takiej samej tylko nowszej (mniejszy przebieg) i z większym silnikiem 1,6 oraz lepszym wyposażeniem.
Fajnie wkręca sie na obroty. Fajnie ciągnie powyżej 4000 na 3 kiedy się go prztrzyma na pare seknud zeby zalapal troche powietrza a potem... potem to juz muzyka dla moich uszu az do czerwonego pola.
Dobrze chociaz do plynnej zmiany trzeba sie przyzwyczaic... no i gdyby ten wsteczny dzialal lepiej byloby DOSKONALE
Twarda... czuc urok polskich dróg. Za to na autostragdzie w niemczech i na górkach nie dziurach doskonale. Nie przechyla zakretach. Przy 120 klei sie do drogi jak marzenie,
Do przodu idealna przy parkowaniu tyłem w htbck´u troche za mało widac. Wydaje sie ze juz kogoś dosuneliśmy zderzakiem lub hakiem - wysiadasz z auta a tam dobre pół metra wolnego. Wymaga przyzwyczajenia i wyczucia auta.
Pod ręka i tam gdzie powinno być. Jesli masz radio z RDSem i lubisz sobie poczytać co tam gra to troche za nisko. Jeśli palcami prawej reki obsługujesz radio mechanicznie to jest tam gdzie być powinno. Nawet nie musisz zdejmować prawej dłoni z lewarka skrzyni biegów. Jak dla mnie bomba!
Raz dobrze raz źle. Trzeba sie przyzwyczaić do obsługi. Pare trików i jest OK chociaz z tyłu boczne parują i nie zawsze można cos z tym zrobić - no chybaże wysadzisz pasazerów i nie bedzie miał kto chuchać
Ja mam 190 cm wzrostu i na krótkie trasy tak do 200KM można wytrzymać jadąc w 4ry osoby. Jeśli jedziesz sam lub w 2, 3 osoby to rewelacja. Więcej na prawde nie trzeba.
Powyżej 120 głośno ale co mozna oczekiwac po aucie ktore ma 13 lat i prawdopodobnie 2 zderzenia przednie... No i powyżej tych 120 to nie otwierajcie szyb, wtedy nawet radia nie usłyszycie. :)
Jeśli w mieście nie przekrocze 3000 obr potrafi zejsc do 6,5 jesli na trasie przycisne do 190 km/h to moja Handzia zabierze mi 10,5 litra na każde 100km. Bardzo duza rozpiętość - dlatego jak na razie sie trzymam do tych 3000 obr.
Za tą cenę nie ma nic lepszego. Ople i Golfy to tylko pojazdy na kółkach. Przy mojej Handzi są POPRAWNE a Handzia ma dusze.
NIC A NIC. Leje paliwo zmieniam olej i dbam o hamulce. A reszta? Jaka reszta? To tam cos jeszcze jest? :)))
przy tym aucie nie znam słowa - POWAŻNA a juz na pewno nie znam określenia USTERKA

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 16V 90KM 66kW [l/100km]

7,6