To moje drugie concerto (poprzednie musiałem sprzedac z powodu dołka finansowego) ale po 6 latach chetnie wróciłem do tego modelu jako do auta rezerwowego.
Idealne auto, bardzo mało awaryjne, z bardzo dobrym wyposazeniem i w doskonałej cenie. Na poczatku lat 90tych w tej klasie honda była lideram.
Teraz troszke juz stara sylwetka auta, ale i tak niezle sie trzyma.W tej cenie i z tego segmentu jest naprawde swietnym wyborem nawet jak na swoj wiek konkurencja a w szczeglnosci francuzi i włosi wypadaja blado.
Starałem sie ocenic raczej objektywnie auto(a troszke juz aut mialem)
Przy tym przebiegu (175tys) poprzednik wsadził gaz i wszystko jest ok.Łącznie ma 237tys i na 1000km dolewam około 80-100ml oleju
Jak dla mnie doskonale. Lubie krótkie biegi
Troszke myszkuje na koleinach, ale konkurencja wypada gorzej
Troszke twarde i zle wyprofilowane fotele.Przy duzych przebiegach plecy bola i jest odczówalne spore zmeczenie dla kierowcy jak i pasazerów
Szybko sie nagrzewa, nawet w mrozy. Z tylnych szyb troszkie słabiej schodzi para
Kierowca i pasazer mają ok. ale jak siedzenia są bardziej odsuniete to z tyłu moze byc problem z nogami dla ludzi powyzej 180cm wzrostu
powyzej 120km/h robi sie ciut głosno
Max w miescie w zimie to 12,5L a minimum w lato to 7,8l na trasie. GAZU OCZYWISCIE
Doskonała jakosc w przystepnej cenie.
czasem siłowniki c. zamka sie przytna, ale to wina tego czesto wpada tam woda/słaba uszczelka przy szybach w drzwiach, wystarczy troszke smaru na elementy z metalu i jest ok.
Wymieniłem tylni wahacz, przegub zewnetrzyny prawy, swiece i koncówki kier.(nikt nigdy wczesniej tego nie wymieniał, oczywiscie poza swiecami) Mysle ze to dobry wynik jak na tyle lat. Pozatym czesci tanie
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 16V 90KM 66kW