Całkiem przyzwoite auto wyróżniające się stylistyką bogatym wyposażeniem i niezłym silnikiem. Reszta bardzo przeciętna i nie różniąca się od całej reszty. Bez zachwytu - dobry samochód.
Silnik wg. mnie jest mocną stroną tego samochodu jednak cały zachwyt psują dwie rzeczy: dziura w mocy przy ok. 3000 obrotów i praca na biegu jałowym obroty są za niskie (trzęsie samochodem).
Skrzynia jest dla mnie wielkim nieporozumieniem, 6 biegów to duży plus jednak jest twarda, stukająca a jej praca mało precyzyjna. Przynajmniej raz w tygodniu blokuje mi się wsteczny bieg potrafi zawisnąć w próżni i jest problem z wyprowadzeniem jej z tego stanu.
Układ jezdny głośny jednak jak na chwilę obecną bez zastrzeżeń.
Z przednimi słupkami jest problem jednak można się do tego przyzwyczaić. Praca wycieraczek pozostawia sporo do życzenia, zostawiają słup brudu w okolicach słupków zmniejszając jeszcze pole widzenia.
Bagażnik to żenada w tak dużym samochodzie takie maleństwo, schowek nie podświetlany, brak możliwości otworzenia bagażnika z zewnątrz tylko pilot lub cięgło ze środka. Fotele nie są specjalnie wygodne wąskie i bez regulacji odcinka lędźwiowego. Radio i głośniki bardzo kiepskie naprawdę niektóre odtwarzacze \"no name\" pracują lepiej.
Brak możliwości zamknięcia nawiewów środkowych. Reszta OK.
Jak dla mnie OK. Bagażnik za mały.
Wyciszenie bardzo przeciętne.
Koszty przeglądów przyzwoite spalanie także.
Za kwotę 70 tysięcy nie warto raczej kupiłbym Lancera jednak zapłaciłem za niego 58 i dlatego wygląda to nieco inaczej.
Przynajmniej po tym modelu nie czuć magii i legendy Hondy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 140KM 103kW