Ocena kierowcy - Honda Civic VIII Hatchback 5d

Zbigniew R. Trójmiasto , 16 lat temu
Silnik 2.2 i-CDTi 140KM 103kW
Rok produkcji 2006
Honda Civic VIII Hatchback 5d 2.2 i-CDTi 140KM 103kW 2006-2010 - Oceń swoje auto
Inne : Najbardziej zaskoczyła mnie jakość wykonania- nawet auta luksusowe nie sa tak dobrze wykonanae
Ogolnie ardzo polecam ten samochód szczególnie osobom które duzo jeżdżą polecam turbodiesela 2.2 jest droższy w zakupie ale szybko się zwroci i zakup tego samochodu na pewno się opłaci
Turbodiesel to najlepszy motor napędowy do samochodu które w założeniach będzie rocznie pokonywać ponad 20 000 km jest bardzo cichy wogole nie słychać jego pracy, jest bardzo zrywny i dynamiczny a najlepsze jest jego spalanie w mieście 6,6l a na trasie 4,3l
Dźwignia pracuje z drobnymi oporami
Wspaniały na trasie mozna wyprzedzać nawet bez redukcji biegów. Trzyma się jezdni idelanie
Przez tylną szybę jest niestety ograniczona gdyby nie tak byłaby idealna
Zimą jest kłopot silnik ciepłe powietrza zaczyna puszczać dopiero po pół godzinie natomiast klimatyzcja doskonale się sprawuje natychmiast ochładza wnetrze po włączeniu jej
Zprzodu nikt nie będzie narzekał na ciasnotnę z tyłu też nie ja mam 1.96 i moge spokojnie poruszać się i wiem że nie uderzę glową w sufit natomiast moje 2 córki też są zachwycone- peugeot 307 mojej zony jest bardzij ciasny
Nie słychać pracy silnika zero jakich kolwiek odgłosów z zewnatrz dopiero na autostardzie przy prędkości 100km/h słyszałem dźwiek wycieraczek
Największym mankamnetem jest cena prawie 100 000 zł za auto kompaktowe jednak warto zainwestować w ten samochód- oszczędny silnik turbodieselowski średnio potrzebuje ok. 5l cen wizyt w serwisie jeszcze nie znam za rok koniec gwarancji póki co tankuje+kupuje opony zimowe lub letnie+dolewam łynu do spryskiwaczy i tyle
niecałe 100 000 PLN za kompkatowe auto wyposazone m.in. 6 poduszek 2 kurtyny, ABS z EBD i VSA, wspomaganie awaryjnego hamowania EBA, automatyczna klimatyzacja, potężny szyberdach, rado CD+ MP3 to spory wydatek. Jednak ten samochód wart jest wydania swojej kwoty mojego poprzedniego Peugeota 307 dałem mojej żonie która wolałaby jeździć Hondą. Podejrzewam że spokojnie pojeżdze Hondą Civic do 200 000 lub przez najbliższe 4 lata
Ani razu nie stanęła na drodze z powodu jakiej kolwiek awarii dosłownie nic się nie popsuło
Ani jedna powazna awaria wymagająca wizyty w ASO

On - zużycie paliwa dla silnika 2.2 i-CDTi 140KM 103kW [l/100km]

5,5