Po prawie dwóch latach użytkowania po pierwszym zauroczeniu mogę stwierdzić obiektywnie - auto godne polecenia.
Jak każde auto ma swoje słabe i mocne strony.
Lecz patrząc na całokształt tych mocnych jest zdecydowanie więcej.
Silnik - niezawodny to pierwsza myśl.
Brak doładowania uważam za plus
Ładnie brzmi oraz ochoczo zabiera się do pracy powyżej 3000 obrotów, niestety do 3000 to Hiszpan w czasie siesty
Przy wysokich obrotach lubi wypić trochę oleju.
Skrzynia biegów - pierwsza myśl bardzo elastyczna.
Niezbyt precyzyjna nawet powiedziałbym, iż w dzisiejszych czasach toporna.
Lubie to : )
Układ jezdny - pierwsza myśl - czy naprawdę tego oczekiwałem ?
Sztywny, całkiem precyzyjny, z zakrętami rewelacyjnie sobie radzi.
Rodzinny średnio - chodzi o zawieszenie, długie trasy bez zastrzeżeń.
Nie wiem gdzie przyporządkować - jego podatność na podmuchy boczne. Przy dużej prędkości wyjeżdżając z za ekranów miota nim po całej drodze - dramat.
Widoczność - pierwsza myśl - Średnio - poniżej średniej. Tak jak w normalnym ruchu jest bardzo dobrze - nawet słupki boczne mi nie przeszkadzają oraz przedzielenie tylnej szyby, to przy sytuacjach gdzie włączamy się do ruchu chcąc spojrzeć na godzinę 4 lub 7 jest niesamowity dramat - widoczność -1
Ergonomia - pierwsza myśl - zadowolenie - choć z początku ilość przycisków przeraża po kilku kilometrach zaczyna pasować miejsce a po roku użytkowania dziwi mnie, że inne auta tak nie mają. Kokpit z zegarami petarda po tylu latach dalej mnie zachwyca. Lecz też troche dziekciu plastiki skrzypią
Wentylacja i ogrzewanie - pierwsza myśl - jest ok - nic dodać nic odjąć działa tak jak ma działać. Pełne zadowolenie
Przestrzeń - pierwsza myśl - więcej miejsca w środku niż wygląda z zewnątrz - Świetne rozwiązania - składana kanapa tylna tworząc tunel, foremny bagażnik, mega duży schowek, drzwi tylne otwierane pod kątem 90stopni - Kawał dobrej roboty
Wyciszenie - pierwsza myśl - szału nie ma - i tak bym zostawił opis
średnio
Instalacje bluebox + hercules założyłem 1000 km temu. Jak narazie wszystko ok. Silnik chodzi cichutko spadek mocy niewyczuwalny. Spalanie na bardzo przyzwoitym poziomie.
Po 10000 km napisze znów
Kupiłem jako używany polski z salonu . Od dwóch lat wymieniam jedynie olej i filtry.Jestem bardzo zadowolony.
Po przejechaniu ok 40000 km stwierdziłem że spróbuje zagazować choć średnie spalanie na benzynie wynosi 6,5l
Po dwóch latach odzywają się gumki ze stabilizatorów - aczkolwiek nie wiem czy nazwałbym to usterką.
Plastiki w środku piszczą.
Nietrwała szybka na kokpicie strasznie szybko się rysuje.
Więcej usterek nie stwierdziłem
Brak