Auto jest Super. Mam go rok i dziś gdyby przyszło mi kupować autko to również była by to Honda Civic.
Auto ma cudowny silnik, precyzyjna skrzynię biegów, przestronne wnętrze i bagażnik,
Silnik jest rewelacyjny kulturę pracy oceniam na 6. Lubi wysokie obryty, prawdziwa zabawa zaczyna się dopiero w okolicy 4000 obrotów. Jak dla mnie jeden z lepszych silników w tej klasie. Naprawdę ciężko do czegokolwiek się przyczepić. REWELACJA!!!
Skrzynia chodzi bardzo przyjemnie, biegi wchodzą bez haczenia i jest bardzo precyzyjna. plus za 6 biegów.
Jest dobrze ale mogło być lepiej. Zastanawia mnie dlaczego z tyłu jest belka? Jest jeden duży plus tego rozwiązania - trwałość szczególnie w naszych warunkach.
Lusterka są rewelacyjne tak dużych w samochodzie osobowym nie widziałem. Może przeszkadzać tylny spojler na szybie trochę zasłania - ale od czego są czujniki parkowania. Widoczność do przodu i bok jak dla mnie bez zarzutu.
Wszytko jest pod ręką nie trzeba niczego szukać. wszystko delikatnie zwrócone w stronę kierowcy. Jedyny minus jak dla mnie fotele powinny być trochę dłuższe. Bagażnik to jest przepastny największy w tej klasie. Motyw z podnoszonymi tylnymi siedzeniami jest rewelacyjny.
Z lecie klima super sobie radzi z chłodzeniem, w zimie ogrzewanie dobrze grzeje samopoczucie poprawiają podgrzewane fotele.
Miejsca jest tu naprawdę dużo jak i dla mnie i dla moich pasażerów. Z przodu jest super z tyłu na nogi jest dużo miejsca jedynie wysocy pasażerowie mogą mieć problem w postaci opadającego dachu - zostaje wtedy mało miejsca na głowę.
Jak lubię jak słychać silnik przynajmniej wiem że jadę;-) inna sprawa że to prawdziwa przyjemność słuchać takiej poezji dochodzącej z pod maski a nie jakiegoś stada świerszczy.
Ja na 140 KM i 1,8 to zużycie paliwa jest niskie. Ceny przeglądów na dobrym poziomie pierwszy przegląd to koszt około 650 zł - ciekawostka za pierwszy przegląd swojego poprzedniego autka tj Opel Astra 1,4 zapłaciłem o 150 zł więcej.
AUTO warte swych pieniędzy.
Były dwa irytujące drobiazgi:
- pierwszy to przy przebiegu 10.000 km pojawiły się skrzypienia pedału sprzęgła ( na szczęście serwis szybko i sprawnie usuną usterkę)
- drugi to coś mi skrzypiało w tylnym słupku ale jak wyżej serwis problem szybko usuną.
I to by było tyle.
BRAK jakiś poważnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 140KM 103kW