Ocena kierowcy - Honda Civic VIII Hatchback 5d

pawelp0@wp.pl, 14 lat temu
Silnik 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Rok produkcji 2009
Honda Civic VIII Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 140KM 103kW 2006-2011 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : sprawny mocny cichy i oszczędny
Inne : jakość plastików
Karoseria : słaby lakier patrz niezawodność
Autko sprawne, świetnie się prowadzi rewelacyjnie można wykorzystać kabinę do celów bagażowych przez podniesienie siedzeń z tyłu. W wersji sport są 17 calowe felgi opony 225/45 na tym nie da się u nas w kraju jechać
Bardzo sprawny silnik szybko wchodzi na obroty cichy i mało pali trasa ok.6.2l przy prędkościach ok.130, miasto 7l auto świetnie przyspiesza
Precyzyjna, skok nie za długi
Precyzyjny,choć wolałbym aby koło kierownicy stawiało większy opór
Beznadziejna widoczność przez tylną szybę, płetwa zewnętrzna z tyłu jest ładnym zabiegiem stylistycznym lecz zmniejsza widoczność i tak małej szyby, w cofaniu nie ma to znaczenia przy precyzyjnych czujnikach cofania ale w gdy jedziesz nie możesz odczytać tablicy rejesracyjnej szalejącego kierowcy z tyłu
Można się przyzwyczaić przyciski są rozłożone według nieznanego mi planu, często mylą się pokrętła klimatyzacji i radia gdyż są obok siebie, zawsze i tak muszę spojrzeć co uruchamiam. Jakkolwiek ustawisz kierownicę zawsze zasłonisz jakieś przyciski albo kontrolki
OK szczególnie przydatna jest funkcja szybkiego odparowania przedniej szyby
Mnóstwo miejsca dla kierowcy i pasażerów choć mam tylko 180, wygodne fotele i kanapa twarde lubię to
Do 140 km cicho powyżej odgłosy skrzypiących plastików
zużycie paliwa rewelka jak w pkt 1, pierwszy przegląd ok. 700 zł to bardzo dużo, płaci się za stempel ASO jedna naprawa gwarancyjna nieszczelna uszczelka klosza zespołu świateł z tyłu
Auto kupiłem za 70 tys i z tym wyposażeniem jest to dobra cena
Nie wiem czy to są drobiazgi ale plastiki są tandetne, twarde, podatne na zarysowania butem paznokciem, rysy przy gniazdkach pasów.Zupełnym dnem jest szybka wyświetacza za kierownicą, której nie można dotykać i odkurzać bo się rysuje, nie kichać bo będą nieusuwalne plamy. W nowym samochodzie tapicerka oparcia fotela kierowcy nosi ślady wytarcia ! Beznadziejny lakier podatny na jakiekolwiek co do siły zarysowania
Nie mam uwag tak jak powinno być w nowym aucie

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 140KM 103kW [l/100km]

6,4