Dlugo zastanawialem sie nad tym jaki samochod kupic i w gre wchodzily rowniez modele z innych klas (srednia, SUV). Przeczytalem wiele testow, opinii uzytkownikow i zdecydowalem. NIE zaluje i jestem bardzo zadowolony. Samochod ma niepowtazalny charakter i daje radosc kierowcy. Nie moglbym miec auta, ktore jest tylko srodkiem transportu. Jesli wydaje spora kwote na ten \"srodek transportu\" to chce zeby to bylo cos wiecej i dawalo przyjemnosc zarowno z jazdy jak i z samoego faktu posiadania. Civic daje ta radosc!
Samochod jest niezawodny i stosunkowo tani w eksploatacji. Wady, ktore sa jak wszedzie nie przeslaniaja zalet Civic\'a.
Jestem zadowolony i na pewno bede nim jezdzil kilka lat, a gdy zdecyduje sie na sprzedaz wiem, ze nie straci na wartosci tak jak np francuskie wynalazki.
Poza tym - swietne hamulce i wnetrze.
Silnik bardzo dobrze radzi sobie z tym samochodem. Jezdzilem wczesniej znacznie mocniejszym autem z silnikiem o bardzo agresywnym charakterze wiec nie moge powiedziec jak inni, ze jest to rakieta.
Jest wystarczajaco :)
Precyzyjna, zadnych problemow czy haczenia.
Moze troche denerwowalo mnie \"klikanie\" drazka podczas zmiany biegow ale szybko sie przyzwyczailem.
Bardzo dobre zawieszenie. Samochod \"klei sie\" do drogi i jest bardzo pewny w prowadzeniu.
Oczywiscie docenic to w pelni mozna jezdzac po dobrej i rownej nawierzchni.
Jako, ze zawieszenie jest sztywne to cierpi na tym komfort, ale z tym trzeba sie liczyc. Z reszta potencjalny nabywca powinien o tym wiedziec.
Spoiler na tylnej szybie wcale nie przeszkadza. Nie wiem czemu tak wszyscy narzekaja. Sa bardzo duze lusterka boczne jako bonus :)
Jedyne do moze przeszkadzac na poczatku to szerokie slupki, ktore moga zaslonic czesc swiata.
Rewelacja. Wszystko pod reka. Na zdjeciach wyglada jak UFO, ale w rzeczywistosci po minucie pierwszego rekonesansu juz wszystko jest jasne i oczywiste.
Bez uwag. Gdy trzeba zimno, gdy trzeba cieplo.
I tego nikt sie chyba nie spodziewal!. Nie wiem skad tyle miejsca w tym samochodzie!
Zarowno z przodu jak i z tylu miejsca jest pod dostatkiem i do tego rozwiazania umozliwiajace bardzo dobra konfiguracje foteli (Magic Seats). Spory bagaznik jest rowniez duzym plusem.
Cudow nie ma, jednak jadac spokojnie i nie wykorzystujac czesto najwyzszych obrotow jest OK. W przypadku dynamicznej jazdy jest glosniej, ale silnik ma ladny dzwiek.
W srodku na wiekszych nierownosciach deska czasem trzeszczy, ale nie jest to nagminne. Jednak gdy juz wystepuje to moze denerwowac.
Mysle, ze jak na ten silnik i klase samochodu jest bardzo dobrze. Jezdze dynamicznie i jestem zadowolony ze spalania.
Ogolnie uwazam, ze samochdoy sa za drogie, ale to sie tyczy wszystkich marek i segmentow :)
Jesli jednak pogodzimy sie z cenami nowych samochodow to tutaj otrzymamy duzo. Wyposazenie jest bardzo atrakcyjne i wydaje mi sie, ze optymalna jest juz wersja Sport.
Pompa sprzegla wymieniona na gwarancji bo skrzypiala przy wciskaniu pedalu.
Oczywiscie mozna bylo z tym jezdzic, ale ja nie toleruje tego typu niedogodnosci.
Spokoj.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 140KM 103kW