Ocena kierowcy - Honda Civic VIII Hatchback 5d

Damian, 16 lat temu
Silnik 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Rok produkcji 2008
Honda Civic VIII Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 140KM 103kW 2006-2011 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik i zawieszenie zaskoczyly mnie najbardziej - mieszanka naprawde wybuchowa
Mam wersje type-s. Jezeli jestes fanem motoryzacji i lubisz sport to ten samochod jest dla ciebie. Nie jest to auto dla rodzinki lubiaca komfortowa jazde. Agresywnie i sztywno i to mi sie podoba :-)
Silnik jest fenomenalny.kreci sie bez zadyszki az do odciecia - stworzony do wysokich obrotow, nie meczy sie nawet przy 6500 obrotow az dziw bierze
Pierwszy raz mam 6 biegowa skrzynie, dla mnie fenomenalna. Przy 120km/h szostka to poezja, na dalekie trasy doskonala, dzieki tej skrzyni halas przy wiekszych predkosciach nie meczy tak jak w przypadku 5 biegowej. Biegi minimalnie hacza przy szybkim zmienianiu czasami, ale mysle ze to jeszcze kwestia dotarcia
Genialny.Posiadam wersje type-s, na zakretach jak magnes, nawet przy 150-160 km/h na lukach samochod bardzo pewnie sie prowadzi, nie wychyla sie, naprawde mistrzostwo. dziury i nierownosci da sie czuc , z poczatku musialem sie przyzwyczaic,auto jest bardzo twarde, ale to przeciez type-s.
Jest ok, z przodu bardzo dobrze , z tylu tez nie jest zle, duze lusterka
Wszytko na swoim miejscu, mam samochod miesiac a czuje sie jakbym go mial 2 lata, wszystko obsluguje sie bardzo intuicyjnie
chlodzi i ogrzewa jak trzeba, nic dodac nic ujac
Samochod z zewnatrz wyglada o wiele mniejszy, kto siada z tylu jest zaskoczony iloscia miejsca szczegolnie jak na wersje 3d, a do tego ilosc miejsca dla kierowcy i pasazera naprawde spora.
Jest naprawde dobrze, chociaz mam wrazenie ze podwozie mogloby byc lepiej wyciszone, ale to takze pewnie zasluga opon o szerokosci 225, poza tym ok
poprzedni samochod (peugeot 206 1.4 benzyna) palil na dotarciu w zimie 11 litrow ! Honda 1.8 140km pali przy spokojnej jezdzie 6 litrow, przy bardzo agresywnej 7.5-8 litrow. Co tu wiecej mowic....
Najlepsza oferta na rynku. Za 65.500 dostalem full opcje z alarmem, swiatlami przeciwmgielnymi, pakietem ubezpieczenia na rok.Jedyne czego nie ma to tempomatu i biksenonow. Poza tym jest wszytko, seat leon w tej wersji z silnikiem 1.8 tsi wychodzil 10.000zl drozej.
Na razie kompletnie nic sie nie psuje. Dodam ze w poprzednim peugeocie po 4000km wymienialem caly zamek w drzwiach i kierownice....
nic

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 140KM 103kW [l/100km]