Nowy civic jest OK, wyglada pieknie i ma bardzo przyjemne wnetrze. Dobre materialy, spasowanie i design.
Minusy to bardzo glosny silnik i bardzo twarde zawieszenie. Na codzien to przeszkadza.
Ciezko go ocenic jednoznacznie. 140KM to sporo - ale dopiero od 4,5tys cos sie dzieje. Elastycznosc taka sobie. Dzwiek dosc przyjemny, co ciekawe w zakresie 3,5-4,5 tys obrotow bardzo glosny. Powyzej znosny. Jazda powyzej 170km/h jest dosc cicha.
Dla mnie super - krotkie przelozenia, precyzyjne prowadzenie.
Nie jest to kompromis pomiedzy sportem i komfortem ktory ja lubie (cos jak np focus) - tutaj jest bardzo twardo. Za granica to jest super ale w Polsce to udreka, auto ciagle podskakuje i jest nerwowe na nierownosciach.
W koleinach tez nerwowka dzieki duzym i szerokim oponom.
Ja wiem ze to nasze drogi sa nienormalne a nie auto - no ale po nich musimy jezdzic.
W sumie kiepsko.
Do przodu - grube slupki bardzo przeszkadzaja.
Na boki przecietnie.
Do tylu bardzo kiepsko - nie chodzi nawet o dzielona na 2 czesci szybe ale o wyjezdzanie tylem z parkingu - nic nie widac.
Wszystko przemyslane i w zasiegu rak.
Nie mam uwag. Dziala jak nalezy.
Zaskakujaco duzo miejsca z przodu, z tylu i na bagaz. Ja zrezygnowalem z kola zapasoweogo na rzecz zestawu naprawczego i mam 485l z podwojna podloga. Wiecej nie potrzebuje.
Kiepsko. Silnik jest glosny w szerokim zakresie obrotow a jego brzmienie wcale nie takie przyjemne - nie jest to mruczce v6, raczej buczaca "czworka".
Mysle ze jak na osiagi i wysokie obroty nie jest zle.
Cena na pierwszy rzut oka wysoka, ale auto ma wszystko czego do szczescia potrzebujemy.
Auto nowe ale mam pare uwag ktorych na razie nie zglosilem:
- tylna klapa zamyka sie dopiero jak ja bardzo mocno trzasnac
- slysze czasem jakies stuki z zawieszenia z tylu, nie wiem jeszcze co to takiego
- lakier moim zdaniem nie jest idealnie polozony - miejscami "skorka pomaranczy".
Tu na razie nic.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 140KM 103kW