dobrze ciągnie, szcególnie na wyższych obrotach, elastyczność bardzo dobra 3 bieg na miasto i nic więcej, trochę halasuje jak sie przyspiesza ale po wyrównaniu prędkości jest ciszej, ale te dzwieki są sportowe i są ok
na początku twierdziłem że haczy 2/3 bieg ale to kwestia sposobu ich zmiany teraz nie mam takich problemów jest ok
SEDAN - generalnie jest dobrze samochodem raczej się płynie niż jedzie, jadnak jest duże Ale! jak się ma załadowany bagażnik , nie koniecznie dużo rzeczy, to na naszych nierównościach poprzecznych amortyzatory potrafią porządnie dobijać, jest mocne odczuwalne uderzenie które wprowadza niepokój, zgłaszałem to w serwisie na przeglądzie, ale nie mają specjalnego urządzenia do pomiru amortyzatorów no i przejechali się pustym samochodem no to i nic nie stwierdzili
trochę przeszkadzają przednie słupki sczególnie na zakrętach, trzeba uważać na pieszych bo mogą zniknąć za słupkiem, ale w innych kierunkach dobrze, lusterka boczne też dobre
wszystko na miejscu , łatwo dostępne, nie mam uwag
przy dużych upałach, i słońcu z przodu czasami klimatyzacja nie daje rady, tak jakby przestawała schładzać, w serwisie twierdzą że wszystko jest ok, ?
dużo miejsca i na nogi i na głowę szeroki samochód w środku
przy obrotach ponad 4000 tyś jest hałas, oraz słychać szum powietrza przy prędkościach 110 i w góre, ale przy 200 już nie przeszkadza bo skupiasz się na jeżdzie (oczywiście na autostradzie w niemczech)
przegląd po 20 000 390 zł elbląg, spalanie tylko po mieście to ok 9,4, na trasie 100/h ok 6.3; przy 140-160 spala 7.1, dynamiczna jazda 90-130 to już 7,5l, ale przy 170 - 190 to średnio ok 8l.
dobijające amortyzatory, bieże olej - po 11 000 - 0,5 l, i po 17 000 znowu dolewka 0,5 l, w/g serwisu w związku z dynamiczną jazdą (było to po autostradach, ale co mam wozić zbiornik oleju na zapas, bez przesady),
wyskakujący plastik pod prawyą trójkątną szybką z przodu, kapie coś na nogi pasażera z przodu, pewnie od klimy ale do środka samochodu nie powinno, tak mi się wydaje,
brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 140KM 103kW