: Żarówki, akumulator i hamulce nie były wymieniane od nowości czyli ponad 11 lat. Szok po prostu, że tyle wytrzymały.
Pisałem wcześniej ocenę z 7 miesięcy użytkowania. Teraz piszę po 3 latach użytkowania. Nadal jest to samochód niezawodny na którym zawsze mogę polegać. Wymienione w tym czasie : 2 żarówki mijania (od nowości nie wymieniane), tarcze i klocki hamulcowe (stare od nowości), gumy i łączniki stabilizatorów (tył), akumulator (stary był yuasa od nowości czyli 13 letni) i 2 komplety opon. Tyle nie licząc płynów. Oprócz wymian trzeba było rozwiązać problem z kontrolką IMA (pojawiła się przy ok 120 000km). Zakupiłem w necie w USA ładowarkę do konserwacji baterii a teraz musiałem dać do naprawy dmuchawę chłodzenia baterii. Kontrolka już się nie zapala. Przy odnowionej dzięki temu baterii samochód jest zrywniejszy i łatwo zamielić kołami przy ruszaniu. Rekord spalania przy ekstremalnym ecodrivingu to 3.4 L/100km (błąd pomiaru komputera max 0.3L/100km). Maksymalne spalanie na autostradzie przy maksymalnych prędkościach to 6.5L/100km w lato a w zimę po mieście (odcinki kilka km) max 10L/100km (mrozy). Zwykle w lato pali średnio 5.6 a w zimę 6.5 (50% miasto).
Świetny jak na swoją pojemność i spalanie.
Typowe w hondach lekkie problemy ze wstecznym a w zimę trzeba trochę poczekać na rozgrzanie się oleju.
W tej klasie bardzo dobrze ale jak się lubi wielowachacz to tu jest za twardo.
Super bo klasycznie niska linia szyb i do tego spore lusterka.
Ograniczony bagażnik (baterie i uchwyty klapy) bez dostępu do siedzeń. W kabinie sporo miejsca.
Świetne połączenie automatycznej i manualnej klimy. Pokrętła to dużo lepszy patent niż przyciski.
Wszyscy zadowoleni.
Może nie ma wytłumienia takiego jak w Accordzie ale to auto ogólnie jest ciche bo to hybryda. Hałas zwiększa się dopiero na autostradzie powyżej 120km/h.
Jak na 13 letnie auto to rewelacja. Jeśli zaczną padać baterie to nie musimy z tym nic robić, można wyłączyć IMA. Samochód będzie po prostu słabszy ale sprawny.
Nic się nie zmieniło od zakupu.
Żadnych głupich ale wkurzających usterek.
Jak na razie odpukać, spokój.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 IMA 83KM 61kW