Honda tak, tylko nie ten silnik, kupić ale benzynę.Auto z tym silnikiem tylko na trasy wtedy silnik pracuje prawidłowo,do miasta tylko benzyna.To już moja 6 Honda ale pierwsza na ropę i już nigdy więcej.Opary spalin w kabinie,jazda tylko po mieście i wiecznie problem z mocą ,auto wchodzi w tryb bez turbiny.Jak chcesz kupić auto to jeździj częściej powyżej 3tyś ,długie trasy,mało miasta.Wracam do V-teca diesel to nie moja bajka.
Silnik mam moc ,daje frajdę z jazdy, wiadomo japończyk inaczej chodzi.Mało awaryjny,chyba że jeździsz jak emeryt to wtedy zamienia się w twojego wroga.Silnik tylko do jazdy na trasy,nie do miasta.Kto miał to wie że czujniki podciśnienia itp.zaraz wywalą błąd.
skrzynia bezawaryjna dobrze wybiera ale w porównaniu z chodź awaryjną skrzynią w benzynie wypada słabo.
Auto w mojej wersji Sport na felgach 16 trzyma się rewelacyjnie,zawieszenie jest twarde.
Jak w to Hondzie ruda zawsze się znajdzie, lakier słabej jakości .
Całkiem poprawnie,duże lusterka boczne.
Wszystko na swoim miejscu
Z ogrzewaniem jest ok ale tak dłużej się nagrzewa niż benzyna w zimę i robi to różnicę.Klimatyzacja daje radę.Problem jest z cyrkulacją spalin ,które w zimę w korkach potrafią przedostać się do kabiny z ciepłym powietrzem,tylko w tym modelu z tym silnikiem.
Kierowca ma dobrą pozycje razem z pasażerem ,w wersji trzydrzwiowej z tyłu jest dostatecznie
tutaj Honda się nie popisała ,powinna być lepiej wygłuszona komora silnika.
Honda nawet z tym silnikiem jest mało wymagająca finansowo,dobrze już kupić auto zadbane .Koszty typowo eksploatacyjne,brak poważnych awarii, oprócz czujników w silnku które trzeba wymieniać i tylko oryginały Bosch i jak ktoś lubi ropniaka to warto się zastanowić nad zakupem.
Naprawdę jest ok,wybierać zadbane auta lub być zorientowanym na typowe problemy tego modelu.
Daje cztery gwiazdki przez problem z osprzętem i wymagającym energicznej jazdy silnikiem
Tylko czujniki silnika
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 CTDI 100KM 74kW