: Samochodem można naprawdę przyjemnie jeździć, zabrać paru znajomych a na stacji nie wyrywać włosów z głowy.
Układ elektryczny
: Mechanizmy zamka centralnego
Wersja przed liftem 5d srebrny HB. Auto dobre i godne polecenia do jazdy na co dzień i nie tylko, bardzo niskie koszty utrzymania i spalanie (nie licząc OC). Nie boje się nim pojechać zagranicę. Zadbane i na bieżąco serwisowane posłuży długie lata. Oczywiście przy 15 letnim samochodzie trzeba mieć więcej szczęścia niż przeczytanych opinii.
Przedrzymskim niezawodny. 30 tyś. km i żadnej awarii. Oczywiście w tym wieku samochodu zależy jak się trafi. Zwykle jeżdżę sam i jeździ się przyjemnie, ale gdy wsiądzie kilka osób to czuć ciężar. Bardzo mało mocy przy ruszaniu, ale gdy siego wyczuje idzie świetnie.
Umieszczona w dobrym miejscu, brakuje nadbiegu, ale nie można mieć wszystkiego. Duża różnica między 3 a 4, ale do przeżycia. Ogólnie pozytywnie.
Precyzyjny to po pierwsze, po drugie raczej twarde zawieszenie. Do kierownicy trzeba się przyzwyczaić. Po trasie jeździ się dobrze, po gorszej nawierzchni będziemy musieli pogłośnić radio. Sporą różnice robią dobre opony, ale to chyba nikogo nie dziwi.
Widać nieźle w każdą stronę, nie mam konkretnych zastrzeżeń. Mam 172 cm wzrostu.
Auto nie jest ogromne, a sporo pomieści. Wszystko pod ręką, sporo schowków.
Nie ma cudów. Najgorszy parament według mnie. Można by spróbować poprawić wyciszenie na własną rękę, ale nie jest to bardzo uciążliwe na średnie trasy.
Tutaj jest super. Spalanie koło 5, usterek przez 2 lata i 30 tyś km nie było. Lubie mieć auto gotowe na wszystko, więc jak tylko coś zobaczę to robię. W praktyce gumy zawieszenia, klocki, rozrząd. Nie są jakoś specjalnie drogie, a autko się cieszy.
Jak na razie doskonale, za 10k samochód sprawuje się świetnie. Ma swoje lata i za pare lat wymiennie, ale nawet nie wiem na co. Jakie auto za 25k będzie palić koło 5l i się psuć rzadziej niż co 30 tyś?
Pierdoły: zamek centralnego zamka, silniczek reflektora, odpryski lakieru, żarówka podświetlająca deskę.
Jak na razie brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 CTDI 100KM 74kW