Ocena kierowcy - Honda Civic VI Sedan

Rok produkcji 1997
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Honda Civic VI Sedan 1.6 115KM 85kW 1995-1998 - Oceń swoje auto
Inne : dziura w tłumiku po 11 latach
Silnik : poslula się sonda lamda regulacyjna od kontrolki check engine
Wyzej podane
Nigdy nie miałem problemów z silnikiem. Jego pracę oceniam na doskonałą. Może jak na 11lat (kupilem go w salonie w USA) to ma maly przebieg bo wyjade raz do miasta, ale cztery razy w roku objezdzam cala polske (naprawde) tym autem i nie moge narzekac
Ja automatycznych skrzyń nie lubię (w tym aucie mam), lecz mimo to doskonale się sprauwje nawet przy wyprzedzaniu
To pozostawie bez komentarza
Widac wszystko dookoła, jednak mam pewne zastrzezenia
I to bez komentarza
Powiem tak, nigdy nie zmarzłem i nigdy się nie zgrzałem (mam klimatyzację). Od 11 lat (tyle mam te auto) klima chodzi doskonale. Jedynie jak jest duzo ludzi w samochodzie to nie wiem czemu ale mozna się zgrzac.
Jezdzilem duzo wygodniejszymi samochodami. Z przodu jest wygodnie przynajmniej dla mnie i mi sie podoba. Ale z tylu na dluzsze trasy to nie jest dobry samochod
Przy normalnej i spokojnej jezdzie samochod jest cichy. Gdy daje się gazu wtedy slychac ryk silnika. Dobrze daje dlatego ze lubię słuchac tego ryku
Jak na taki samochod moglo by byc lepiej, no ale coz dobrze ze nie pali tyle co łada.
Jak na tę cenę to japończyki wykonali kawal trwalej i solidnej roboty
Miałem przez te 11 lat tylko 3 problemy z autem. 1 raz (miala ok 7lat) urwal się tłumik w połowie. 2 i 3 raz bylo to pare dni temu zaswiecila sie kontrolka od silnika (check engine) i zrobila się niewiela dziura w tłumiku.
Nigdy ale to nigdy nie miałem poważnej usterki. Może dlatego że starannie konserwuje auto według zalecen producenta. Regularnie wymieniam oleje, paski itp

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 115KM 85kW [l/100km]

6,3