Mój salonowy sedanik jest naprawdę godny polecenia każdemu, zarówno kawalerowi, jak i rodzince, bezawaryjny, (oryginalny japonczyk i to chyba przez to.....), nieco zagłosny przy prędkościach powyżej 120 km/h, bryła auta jak dla mnie rewelacyjna (ladniejsza od nowego sedana), choć mógłby być troszke tańszy. Max predkosć jaka osiagnąłem jadąc nia sam to 182 km/h, a przyspieszenie do setki - 11.0 s. Nosze sie z zamiarem kupna nowszego modelu, tylko jak narazie mam mieszane uczucia w tej kwestii. Może nastepnym autem bedzie ACCORD? Pozdrawiam wszytskich civikomaniaków!
to dynamiczny silnik, z uwagi na małą pojemność przy prędkosciach przekraczających 120 km/h dosyc glosny, ale dla niektórych ten pomruk to sama przyjemność, zbiera się powyżej 4 tys. obrotów,
stanowczo stwierdzam, iż skrzynia pracuje najlepiej w tej klasie aut (sprawdzalem w wielu innych markach aut), z małym minusikiem - czasami nie chce wchodzić wsteczny (ale ja zazwyczaj jezdze do przodu:-))), lewarek dobrze usytuowany i co najwazniejsze bardzo miekko i cicho pracuje - poprostu miód-malina
wspomaganie bardzo dobre, w zakretach trzyma sie super,
nie zauważam żadnych uchybień w tym względzie
troszke za dużo plastiku, a za mało wykończeń materiałowych.
klima pracuje nienagannie, a grzanie dobre,
mam ponad 180 cm i czuje sie w niej super, choć dla pasażerów z tyłu nie ma luksusu, ale to jak w każdym aucie tego segmentu ( siedzialem w AUDI A4 COMBI i z tyłu jest podobnie miejsca ), więc nie ma sie co czepiać!
tak jak wczesniej pisalem - silnik powyżej 4 tyś dosyc glosno pracuje
bardzo ekonomiczne autko!
w tej klasie aut nieco za drogi,
totalnie nic
nic , a nic , nigdy mnie nie zawiódł, żadnych napraw ponad standardowych (112.000 km)
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 90KM 66kW