wisniewscy.wichrowe@neostrada.pl /Sebastian/,
Silnik 1.4 i 90KM 66kW
Rok produkcji 1998
Przebieg:
0 tys. km
Nie ma auta doskonałego, nawet w tych za kilkaset tyś. fachowcy znajdą jakieś mankamenty. Ja kupiŁem 6-letnią Hondę Civic i nie żaŁuje. Produkcja "japońska" ma w sobie to coś. ZdecydowaŁem się na sedana ze względu na bagażnik, no i na sylwetkę auta. Na razie wymieniam pŁyny eksploatacyjne i nic poza tym. Zbiornik LPG nie zajmuje dużo miejsca. Prawdopodobnie będę wiernym kierowcą marki HONDA jeżeli będzie produkcji Japońskiej.
ocena dotyczy jazdy na benzynie, na gazie przy obrotach poniżej 2000 ocena "2" w trasie "gaz" spisuje się całkiem przyzwoicie, ocena ogólna "5" ponieważ instalacje gazową zakładałem zaraz po zakupie auta ze względu na ekonomiczną jazdę a nie na dobre osiągi. Ocena niższa dla tego benzyniaka byłaby niesprawiedliwa.
bez zastrzeżeń
wspomaganie perfekcja, może duży promień skrętu, no ale wspomaganie rekompensuje ten minus
tradycyjnie widoczność do tyłu jaka w każdym sedanie ograniczona, cofanie na wyczucie,
denerwujący przełącznik wycieraczek( porównuje do wcześniejszych moich aut którymi jeździłem - były to fiaty), no i trzeba pamiętać o wŁączaniu świateŁ
wentylacja auta słabiutka
ocena dobra, choć zawsze można powiedzieć WIĘCEJ, dla mnie ok
zużycie benzyny niewielkie biorąc pod uwagę instalacje gazową, ogólnie na takie autko koszty paliwa do zaakceptowania, średnio 8-9 litrów gazu z zależności od jazdy, ceny w serwisach ZGROZA, w przyzwoitym warsztacie ewentualne naprawy można zrobić znacznie taniej
każde auto to skarbonka jeżeli robi się dużo kilometrów, mojego japończyka kupiŁem za rozsądne pieniądze - polecam każdemu
jeżdże hondą 8 miesięcy, na razie mnie nie zawiodła i myślę że tak pozostanie,