: Super przyśpieszenie jak na 90km , niezawodność
: Troche rdzy na nadkolach
Silniczek rewelacja jak na taką pojemność, oczywiście jak to w HONDZIE ciągnie dopiero powyżej 4-5 tys obrotów, kupilem je od 1 wlaściciela z naszego pięknego kraju, serwisowany od samego początku do momentu kupna przeze mnie przy przeb 183000, zalany pełnym syntetykiem Mobil1 5W50 zaraz po dotarciu i jezdze do tej pory na takim samym oleju mimo że auto ma zrobione ponad 100tys km na gazie!! a między wymianami nie dolewam ani kropli oleju , trzeba oczywiscie pamietac zeby robic to co 10tkm . Nie ma obawy o jakies wycieki czy cos.
Skrzynia na 4, z tego co mowil poprzedni własciciel 50letni pan, skrzynia była remontowana w serwisie hondy oczywiscie udokumentowane wszystko, wiec chyba jakosc nie za dobra, ale jak narazie ja nie mam problemow, troszke haczy wsteczny. A tak to bez zarzutów.
Bardzo dobrze trzyma sie drogi ,nie ma luzów i zaskakuje dobrym wygłuszeniem nierównosci.
Widoczność dobra, może dlatego ze czasami jezdze wyższym clio i widze ze jest w nim troche lepiej.
Wszytko doskonale rozmieszczone, przyciski i deska moze troche juz archaiczna ale ma swoje plusy. Plus za podlokietnik ze schowkiem.
Jak dla mnie doskonała wentylacja i ogrzewanie! Zimą bardzo szybko się nagrzewa i zaraz jest juz cieplo w stopy co czesto było problemem w innych autach. A letem bardzo wydajna klimatyzacja.
Jak na auto kompaktowe to jest naprawde dużo miejsca, często jezdzimy w 5 osob i nikt nie narzeka.
Troszke za głośne przy wysokich obrotach, ale za to nawet fajnie brzmi wiec nie denerwuje to a nawet cieszy;p
Spalanie gazu ok 8 poł na pół miasto i trasa. Na samej trasie 6l, w miescie do 10L. Ceny napraw nie dosć ze są na niskim poziomie to i ceny czesci sa tanie, a auto rzadko się psuje wiec nie ma kosztow dużych.Zadnych problemow z przejsciem badaniach technicznych.
Za tę cenę nie znajdziecie nic bardziej niezawodnego.
Nic sie nie zepsuło , przejechalem ponad 20 tys km
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 90KM 66kW