: Nic nie zmieniałem, idealny czołg na polskie drogi :)
: Wszechobecna rdza...
Układ hamulcowy
: Trzeba sprawdzić bo też rdzewieje
: Wewnętrzne elementy czasem trzeba naprawić
Witam. Samochód kupiłem jako młody kierowca, po roku jazdy samochodem jako pierwsze, własne auto. Szukałem samochodu w dość niskiej cenie, ze względu na to, że brakiem doświadczenia mógłbym go trochę uszkodzić ;) W ten właśnie sposób trochę wpadłem w kłopoty przez... blacharkę :( Samochód był przygotowany pod sprzedaż, tzn. tu i ówdzie pomalowany sprayem, co po kilku myciach pokazało, że Hania jest bardzo pordzewiała. W 2 latach użytkowania miałem dziurę pośrodku lewych drzwi na 3 palce, pordzewiałe przednie nadkola, przednia maska, progi. Jednak mechanicznie autko nie do zajeżdżenia. Przez ten okres wymieniłem tylko maglownicę i kopułkę układu zapłonowego, plus jakieś części zwykle się zużywające. Silnik bardzo pozytywny, dość zrywny jak na taką pojemność, jakieś minimum oleju brał, ale to już wiek. Przejeździłem nią wiele kilometrów i mechanicznie mnie zawiodła tylko raz, gdy po mocnym deszczu zawilgotniała kopuła układu zapłonowego. Jeśli samochód nie jest skorodowany - nic tylko brać !
Silnik, jak na swoją pojemność bardzo zrywny, nieraz ciężko ruszyć bez pisku opon ;) Spalanie około 7 litrów, więc nie zakładałem gazu. Czasem od okazji dolewałem oleju.
Japońskie skrzynie, precyzyjne, ale lubi haczyć przy wstecznym i czasem przy jedynce
W zasadzie jeździło mi się idealnie. Świetny komfort na dłuższe trasy, dobre trzymanie na zakrętach. W zawieszeniu nic nie grzebałem, przez 2 lata nic się nie zepsuło, wiec na nasze drogi wielki plus !
Ja ze wzrostem 186 cm nie miałem problemów z widocznością, jedyne trudności przy parkowaniu tyłem, mimo wszystko dość ciężko ocenić odległość od przeszkody w takim nadwoziu
Dla mnie bez żadnych zastrzeżeń. Wszystko na swoim miejscu, intuicyjnie umieszczone przyciski.
Tutaj miałem problem i wentylator chodził u mnie na 3 lub 4 biegu, ze względu na zepsuty rezystor, jednak nie zmieniałem, bardzo mi nie przeszkadzało. Troszkę powoli się nagrzewał i jednak nie grzał tak mocno jak inne samochody
Z przodu siedziało mi się świetnie, jednak przestrzeń z tyłu mogła by być większa...
To nie jest samochód z klasy premium, więc norma
Spalanie w okolicach 7 litrów, części stosunkowo tanie ze względu na podobieństwo z Roverem
Łatwe w naprawie, w szczególności gdy ma się książkę do naprawy Hondy :) Części już łatwo dostępne i stosunkowo tanie
Mimo wszystko czasem się zdarzały, ale dobry dostęp i nie najgorsza cena
- zużycie paliwa dla silnika 1.4i 90KM 66kW