W sumie mółbym sie czepiać spalania, ale wiedziałem ile pali zanim ją kupowałem, no i poza paliwem nic w to auto nie wkładam )
Dla tego silnika kupuje sie to auto. Bardzo mocny elastyczny ( wyprzedzanie na 5 nie stanowi problemu 80-120 w 11 sek ) a na 3 jakieś 6 :) nowoczesne disle 150KM padają z wielkim zdziwieniem na twarzy ich kierowców np : alfa 159 , Passat 140 KM, vectra 150KM - tu akurat ścigałem sie ze znajomym i odjeżdzałem mu tak, że sam aż byłem ździwiony. Znowu za paskiem tym 170KM byłem wstanie dotrzymać mu kroku co też wyraźnie irytowało właściciela :)
Pracuje bardzo precyzyjnie, ale przełożenia bym zmienił odpowiada mi tylko 1 :(
2,3,4 zdecydowanie za długie ( to mam zamiar zmienić ), jakby były krótsze to topiero rakieta by była, a 5 jest za krótka ( ale to już zmieniłem )
według mnie bardzo dobrze się trzyma drogi i pewnie prowadzi ( 200 nie robi na niej wrażenia )i do tego seryjna szpera bardzo pomaga w trudnych warunkach i przy ostrej jeździe
według mnie ok
też dobrze, chociaż wkurzają przełączniki szyb :(
Grzeje bardzo ładnie nawet przy - 15 , kilma też daje radę, chociaż przy 40 stopniach do zejdzie tak do 22 i niżej juz nie, ale po co wiecej
jak na tak nieduże kombi super. Z tyłu może miejsca nie ma dużo, ale tam jeżdzą moje dzieci
Jestem pozytywnie zaskoczony. Ja mam cicho przy dużych prędkościach, bo zmieniłem 5 bieg ( ogólnie dużo ciszej niż w civicu w tej samej budzie , a silniku 1.6 )
Napraw nie ma. Części nie tanie ( używam albo oryginałów- gumy itp, albo tylko japońskich zamienników )ale robisz coś na 2 lata. Auto lubi zdecydowanie trasę .Ekonomicznie 90-100 ( przy zmienionej 5 ) 6,2 l normalnie 120 - 7l , 140-150 dużo wyprzedzania jakieś 8,5 jak dojdzie klima to jakieś 0,5-0,7 litra trzeba dodać
Miasto normalnie bez oszczędności nagrzny silnik 12l i niestety zimą na zimnym silniku odcinki po 5 km ponad 14. Mi średnio pali jakieś 10 litrów z przewagą jazdy po mieście
Cena wersji VTi jest z kosmosu, ale auto juz kultowe, bardzo poszukiwane, a znalezienie zadbanego egzemplaża graniczy z cudem, zwłaszcza rocnik 2000 bardzo rzadki i drogi. Mogłem za te pieniadze mieć lagunę 2005 rok :)
NIC!!!!!!!!!!!!!!!! dlatego też kupiłem to auto. To moja 4 honda wszystkie miały dobrz ponad 10 lat i nic. Jak widze znajomych w 5 letnich autach ( focus , golf 5 , mercedes E 320 cdi, fiat croma- mega tragedia znajomy beczy na samą myśl jazdy nim :) , którzy często cos wymieniają to wiem, że dobrze zrobiłem
NIC!!!!!!!!!!!!!!!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V VTi 169KM 124kW