Ocena kierowcy - Honda Civic VI Hatchback

Silnik 1.6 113KM 83kW
Rok produkcji 1995
Okres użytkowania: 1 rok
Honda Civic VI Hatchback 1.6 113KM 83kW 1995-1997 - Oceń swoje auto
Silnik : Bardzo elastyczny silnik, jak wskazówka przekracza 4000 obrotów samochód zmienia się ze spokojnego rodzinneo auta w małą wyścigówke, wiadomo że bez przesady, ale jak na 113 km jak dla mnie rewelacja
Z pośród wszystkich samochodów którymi jeździłem Honda zajmuje najwyższe miejsce
Rewelacyjny silnik bardzo elastyczny.Posiadałem dwie hondy z tym samym silnikiem u mnie w rodzinie, jedna i druga spisywała się rewelacyjnie
precyzyjna
Bardzo dobrze trzyma się drogi, jedzie tam gdzie kazemy
Dobra dla kobiet bo widać koniec maski ;d;d;d
Jak na ta klasę samochodu uważam że jest ok, nie jest to w koncu limuzyna
Głośniej robi się dopiero po przekroczeniu 4000 obrotów, ale jak dla mnie to bardzo przyjemny dzwięk
Ceny części na normalnym poziomie, już nigdy nie będę słuchał gadania że japoniec jak isę zepsuje to tylko płakać, jeżeli chodzi o spalanie to jeździłem na gazie więc proszę nie patrzeć na spalanie które podałem, gaz: w trasie około 8-9 litrów miasto nie przekraczało 10, jednak zaznaczam że jazda zawsze dosyć dynamiczna
Jeżeli chcemy kupić samochód z lepszym silnikiem to niestety musimy trochę więcej zapłacić, ale za to mamy więcej frajdy z jazdy;d,więc jak dla mnie warto. Ogolnie Hondy trzymają dość dobrze cenę z czegoś to wynika.
Samochód ma juz swoje lata więc czasem coś tam trzeba naprawić, normalne jak w każdym samochodzie jakis przegub, amortyzator
Jak dla mnie najgorszą usterką jest korozja tylnich nadkoli

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 113KM 83kW [l/100km]

7,7