Dałbym ocenę doskonałą, ale w takim samochodzie odparowywanie szyb (nawet bez klimy) powinno być przynajmniej dobre, a nie jest. Na szczęście mam klimę.
Przy tej pojemności i tym spalaniu 114 KM i 10,4s do setki mówią samo za siebie.
U mnie skrzynia chodzi jak złoto. Słyszałem, że w niektórych CIVIC´ach 6 generacji jest problem ze wstecznym. U mnie OKi.
Zawieszenie dość twarde, ale to HONDA o sportowym charakterze, więc musi być takie :))) Drogi trzyma się doskonale!!!
Z tyłu taka sobie, ale od czego są lusterka.
Wszystko na swoim miejscu.
Chyba największa wada tego auta-mówię tylko o odparowywaniu szyb. Dopóki nie wyczytałem w instrukcji, że najlepiej odparowywać szyby z full nawiewem + klimą (na początku nie włączałem klimy) była tragedia. Z klimą jest OKi. Nie zazdroszczę tym co mają CIVICa bez klimy :((
Jeżeli chodzi o samo nagrzewanie auta oraz działanie klimy to jest jak najbardziej OKi.
Na tą klasę auta bardzo dobrze.
Silniki Hondy VTEC to jednostki wysokoobrotowe tak więc generują dużo milutkiego dla ucha dźwięku (oczywiście jak się ciśnie powyżej 3500-4000 obrotów). Ja to lubię ;)))
Daję 4, bo Hondę mam krótko więc trudno powiedzieć, ale jestem zaskoczony cenami części. Wbrew obiegowej opinii nie są one tak drogie, a jak człowiek się zakręci, dogada to i w pewnych sklepach dostanie nawet do 30% upustu.
Mogłoby być taniej. Forda Focus albo Opla Astre II w tej cenie można kupić o 2 lata młodszego, ale i tak Honda będzie bardziej niezawodna :)))))
BRAK.
Wymieniam tylko części eksploatacyjny i ... WYDECH KOŃCOWY
(w ciągu 7 lat wymieniany był dwa razy)
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 114KM 84kW