Ocena kierowcy - Honda Civic VI Hatchback

Paweł, 18 lat temu
Silnik 1.5 i 114KM 84kW
Rok produkcji 1995
Honda Civic VI Hatchback 1.5 i 114KM 84kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Fajny samochodzik bardzo zgrabny ma kopytko, wystarczający bagażnik, dobre spalanie i jak na 10 lat i 145 tyś zrobione to rewelacja.
Jeździ się bardzo dobrze trochę III jest krótka ale generalnie bez zarzutu.załorzyłem LPG i jeździ b.dobrze nawet przy tym silniku 1,5 (115KM) nie jest zauważalny spadek mocy.Spala trochę ponad 8 litrów gazu na drodze średnio koło 9.
Trochę trzeszcy przy włączaniu wstecznego gdy jest zimny silnik pozatym czasem problem z V biegiem ale ogólnie 4+
Do układu jezdnego nie ma się co przyczepiać szczególnie że przesiadłem się z cienkiego.
Problemy z cofaniem tzn do lusterek jest OK ale przez tylną szybę słabo się cofa.
Jeśli chodzi o jazdę to luks. Dość cicho spokojne można radia posłuchać i po dobrej drodze to się płynie.
Mam klimę także nie mam problemów z wentylacją, parowaniem szyb czy upałem.Bez klimy też na 4 stopniu jest spoko.Trochę trzeba czekać na ciepło zimą ale da się wytrzymać
Przestrzeni dość dużo.Najczęśćiej jeżdżę jako kierowca lub pasażer a jestem nie mały i jest dość wygodny choć jestem przyzwyczajony do siedzenia wyżej.Np w VW jest trochę lepiej.
Jak wspominałem jeździłem przedtem CC700 po 3 miesiącach jazdy Hondą jechałem CC i myślałem, że oguchnę.Ponoć Accord jest lepiej wyciszona ale radio spokojnnie posłucha na 4 stopniu wentylacja chuczy.
Dla mnie bomba.LPG 8,3l na trasie, mieszana 9 litrów.
samochód mnie trochę kosztował ale nie żałuję bo narazie jeździ się super i jestem bardzo zadowolony.
czasem jakieś plastiki słychać ale jest dobrze jak na razie.
Nic się nie dzieje póki co

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 114KM 84kW [l/100km]

7,4