Bardzo dobry wysokoobrotowy silnik. Gdy chcesz jeździć oszczędnie kręcisz go do 3000 obrotów. Gdy chcesz dynamicznie kręcisz go powyżej 5000 obrotów - szybko ale trochę głośno. Ogólnie jednostka napędowa na medal.
Biegi do przodu - OK. Problemy czasami z włożeniem wstecznego.
Wspomaganie kierownicy mogłoby działać lepiej ale jest w miarę w porządku. Zawieszenie dosyć miękkie - komfortowe.
Do przodu i na boki bardzo dobrze. Do tyłu niestety mało co widać - trzeba sobie wyobrazić jak parkować do tyłu.
Wszystko jest pod ręką i na swoim miejscu.
Niestety mój model nie ma klimatyzacji dlatego w upały jest "trochę" ciepło, natomiast nawiew jako nawiew - nic mu nie można zarzucić. Szybko nagrzewa się zimą.
Z przudu dużo miejsca, natomiast z tyłu przy maksymalnie odsuniętych fotelach troszeczkę mało miejsca na nogi. Jest to konsekwencją dużej pojemności bagażnika (mam wersję 5 drzwiową)
Na niskich obrotach prawie nie słychać silnika. Powyżej 5000 obrotów robi się głośniej ale radio wszystko zagłusza (wcale nie musi być głośno)
Mało pali przy niskich obrotach silnika. Ceny serwisu - na razie wymieniłem tylko olej a mam go już ponad rok.
Wart swojej ceny a wcale nie jest drogi.
Wymieniłem przez rok tylko olej i wszystko działa (odpukuję w niemalowane drewno)
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i S 90KM 66kW