Silnik jak na taką pojemność pod względem mocy oceniam nawet na 5+ . Lecz trzeba sie liczyć że przy dynamicznej jeździe silnik ma spory apetyt jak na pojemność 1,4 ale przynajmniej w zamian dostarczy nam to czego od niego oczekujemy
Po prostu Japońska precyzja co tu więcej mówić acz kolwiek jest mały defekt z biegiem wstecznym czasami aż za dokładnie trzeba celować na szczęscie 99% jazdy odbywa się do przodu :)
Autko prowadzi się dobrze zawieszenie trzyma się sztywno podłorza problem się pojawia przy maksymalnych prędkościach 190km/h autko staje się nadsterowne mam wrarzenie że to one mnie prowadzi a nie ja je Także lepiej maksymalną prędkość sprawdzić tylko raz i więcej nie próbować
Jeżdziłem wieloma autami i musze przyznać że w tym aucie widać wszystko doskonale
Po protu htchbac wejdzie wszystko co sobie zapragniemy
To jest ten minus tego auta lecz myśle że taki minusik przy tylu zaletach auta jest do przyjęcia. W zime gdy mamy dojazd do pracy poniżej 4km możemy zapomnieć o ciepłym powietrzuale za to w trasie koszulka krutki rękaw :) Gdy chcemy chłodu klima musi chodzić non-stop
Mam 188cm wzrostu i za moim fotelem jest wystarczająco miejsca dla pasażera. Bagażnik pomieści rzeczy na wyjazd spokojnie
Jeżeli nie
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i S 90KM 66kW