Honda Civic to autko, które nigdy cie nie zawiedzie, które można kupić za rozsądne pieniądze (ten model) i nie stanie się skarbonką. Ja w moim znalazłem tylko 2 wady - mało dynamiczny silnik 1.4 (polecam 1.5 VTEC) i dosyć przeciętnie wyciszone wnętrze (ale w końcu to kompakt). Nic w nim nie stuka i nie trzeszczy mimo 9 lat. Wszystko znakomicie spasowane.Cała reszta też bez zarzutu. Mam wersję 5 drzwiową, bardzo praktyczna. Polecam z czystym sumieniem ten samochód.
Trochę mało dynamiczny. Do 3000obr. nic sie nie dzieje. Właściwie pózniej też nie za wiele. Ale w końcu to 1.4 90KM, może za dużo wymagam? Kultura pracy bez zarzutów, równo i stabilnie.
Skrzynia bardzo precyzyjna, pracuje bardzo lekko i dokładnie(czasami dla zabawy zmieniam biegi jednym palcem).
Dla mnie super. Dosyć twardy ale jednocześnie komfortowy(zawieszenie wielowahaczowe). Uwielbia zakręty. Bardzo trudno wyprowadzić go z równowagi.
Widać wszystko.
Wszystko pod ręką. Bardzo wygodna pozycja za kierownicą.
Hondzia nagrzewa sie bardzo szybko i błyskawicznie jest mi ciepło. Latem dobrze sprawuje się klima chociaż, kiedy jadę z pasażerami z tyłu szyby lubią sobie zaparować.
Z przodu miejsca pod dostatkiem, z tyłu trochę mniej na nogi dla dorosłych ale w końcu to auto kompaktowe.
To najsłabsza strona tego autka. Dosyć mocno słychać silnik i szumy z zewnątrz. Ja założyłem sobie dobry sprzęt audio.
Jeżdzę na LPG (tylko sekwencyjny wrtysk gazu) i pali mi średnio 8,5 litra (jak za darmo).
Trudno poszukać inny, tak niezawodny samochód za tak rozsądne pieniądze!
Tylko żarówki i to też bardzo sporadycznie(jedna przez 2 lata)
Zrobiłem nią ponad 30000 i nic się nie dzieje(chociaż to made in UK). Przednie zawieszenie jeszcze na oryginalnych częściach. Nie chce się zużyć (ha, ha) a wiadomo jakie mamy dziury. Z tyłu wymieniłem amory i tuleje wahacza.To już moja 3 honda i jeszcze z żadną nie miałem najmniejszych problemów.Gorąco polecam te samochody.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i S 90KM 66kW