Beznadziejnie powolny do 4 tys. obrotów. Z drugiej strony kompletnie bezawaryjny. Ale sprzedałem bo jednak wrażenia z jazdy za słabe, szczególnie z tym silnikiem - zdecydowanie nie polecam silnika 1.4 chyba że ktoś jeździł wcześniej maluchem.
Zdecydowanie zbyt mułowaty jak na 90 KM. To 90 KM jest chyba naciągane. Elastyczności brak. Powyżej 4-5 tys. się zbiera ale kto by tak cisnął cały czas. Szczególnie przy braku wyciszenia. Kultura pracy i dźwięk silnika OK, ale na mocy się zdecydowanie zawiodłem, szczególnie po poprzednim aucie (megane coupe).
Rewelacja. Najmocniejszy punkt tego auta.
Dobrze ale nie rewelacyjnie.
Z przodu dobrze do tyłu i na boki nieco gorzej, szczególnie jak siedzi pasażer z boku. Lusterka boczne fabryczne do wymiany.
Właściwie żadnych zastrzeżeń ale pewnie mogłoby być lepiej.
W zimę nie zdążył się załapać ale w lato klima czasem ledwo daje radę jak jest za gorąco.
Zdecydowanie dużo miejsca z przodu i z tyłu jak na tak małe auto.
NIE MA WYCISZENIA !!! chociaż dźwięk silnika nie należy do specjalnie denerwujących.
Jak na tak słabe przyspieszenia zdecydowanie za dużo pali. Jeździłem megane coupe też 90 KM, co 3 dni w warsztacie ale za to przyspieszenie lepsze i zdecydowanie mniejsze spalanie.
To zależy co komu leży. Bezawaryjność - TAK. Wrażenia z jazdy - NIE!
trzeszczące plastiki (między innymi) skutecznie obrzydziły mi to auto.
Nie wiem bo za krótko jeździłem. Ale jeśli po przebiegu 200 tys. przez pół roku nic nie siada to znaczy że rewelacja!
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i S 90KM 66kW