Ocena kierowcy - Honda Civic VI Hatchback

Michal Z, 19 lat temu
Silnik 1.4 i S 90KM 66kW
Rok produkcji 1996
Honda Civic VI Hatchback 1.4 i S 90KM 66kW 1995-2001 - Oceń swoje auto
Nic dodac nic ujac Poza malutkimi wadami ten samochod mozna smialo nazwac samochodem przez duze S :)
Jesli chodzi o elastycznosc to przy pokonywaniu wzniesien troszke traci na mocy i trzeba redukowac bieg, ale mi to nie przeszkadza. Kultura pracy jest na bardzo wysokim poziomie.
Bez problemow
Cos mi stuka ale na pewno nie zawieszenie :) Uwaga na szybko pokonywane zakrety. Czasami potrafi byc nerwowo. Rowniez wysokie krawezniki nie lubia tego samochodu ( maly przeswit)
Bez problemow.
SUPER
Przestal mi dzialac pierwszy bieg wentylatora ( a bardzo tego czasami brakuje poniewaz drugi jest juz slyszalny) W lecie czasami trzeba otwierac okna(brak klimy :( ) bo wentylacja nie nadaza z wymiana powietrza. Ostatnio jezdze bez filtra srodkowego i jest duzo lepiej, ale za to jest wiecej kurzu w srodku a i czasami listek sie pojawi :)
Jestem wiekszych rozmiarow, a jednak czuje sie w nim bardzo komfortowo. Wczesniej jezdzilem Fordem Focusem i bylo mi ciasno. Z tylu nie jezdze wole siedziec za kierownica, wiec sie nie wypowiadam.Jesli ktos ma problemy z wstawaniem, lub jesli jestes w ciazy to nie polecam tego samochodu siedzi sie bardzo nisko;)
Czy glosna praca silnika moze byc wada? Dla niektorych osob moze. Natomiast dla mnie jest to balsam dla moich uszow, szczegolnie po przekroczeniu 4000 obrotow :)
Zuzycie jest takie jakie ma byc.Ceny napraw nieznane :)
Wysokie ceny trzymaja sie tego samochodu bardzo mocno i nie chca spadac. Mysle ze to zasluga tego jaki ten samochod jest. Ale warto odzalowac kilka tysiecy wiecej i miec pojazd zdolny do jazdy w kazdym momencie
Jeszcze nigdy mnie nie zawiodla i oby tak bylo dalej.
Nie stwierdzono

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i S 90KM 66kW [l/100km]