: mała pojemność a idzie i kręci sie niezle.
jeśli znajdziemy zadbany i niezajechany egzemplarz to polecam to auto w 110%,jak zależy nam na aucie pewnym i mało awaryjnym to lepszego w tej cenie nie znajdziemy.civik 5d jest autem dość przestronnym i wygodnym wsam raz dla rodzinki 2+2
silnik to jest naprewde berdzo wytrzymały,co prawda mocą nie tryska ale troszke potrafi.mój ma nakulane 200000 i na pełnym syntetyku 5w30 śmiga i ani grama nie bierze.dość elastyczny jak na tą pojemność.do życia budzi sie powyżej 3500 obrotów.Ogólnie jak na tak małą pojemność jest super.
Biegi pięknie wchodzą ,jak w każdej hondzie.Czasami wsteczny zachaczy no ale one tak mają ;-)
u mnie jeszcze wszystko oryginalne i żadnych luzów nie ma,troche słychać maglownice pewnie jakiegos luzu dostała ale to ponoć norma w tych autach.Ogólnie zawieszenie dość sztywne i bardzo przyjemne.
mi nic nie przeszkadza,jest ok (5d )
no może byc choc bym tutaj pare rzeczy poprawił,klawisz od szyby który jest po srodku i brak podswietlenia klawisza od regulacji świateł.reszta może być.
latem idzie wytrzymac
(brak klimy) a zima to szału nie ma dość długo sie nagrzewa.Szyby raczej nie parują.
miejsca sporo a mam 190 cm z tyłu tez nie jest żle,bardzo wygodne fotele przednie.
na wyższych obrotach silnik słychać i to wyraznie.ale mi ten dzwiek odpowiada...lubie to.ale jeszcze dobiegający szum od kół i pracującego zawieszenia może drażnić i to mocno.
jak na nie małe auto to super mi pali średnio 6,6 l/100. ceny czesci nie powalają ,normalne jak do innych aut.zresztą tu sie nic nie psuje.
za te pieniadze nie kupimy nic lepszego,naprawde!!!!
nie wiem co to słowo oznacza od kiedy jeżdze hondami,a jest to moja 3 hanka.Korozja tylnych nadkoli ale to raczej ślad czasu a nie wada.
brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i S 90KM 66kW