Ocena kierowcy - Honda Civic VI Hatchback

tommy82, 14 lat temu
Silnik 1.4 i S 90KM 66kW
Rok produkcji 1996
Honda Civic VI Hatchback 1.4 i S 90KM 66kW 1995-2001 - Oceń swoje auto
Nie chce się rozpisywać o szczegółach, myślę, że poprzednicy sporo już napisali. Posiadam auto od 3 lat, do tej pory nie miałem żadnych problemów. Jak kupiłem auto (sprowadzone z Niemiec) okazało się, że silnik był najprawdopodobniej przegrzany, trzeba było wymienic pierścienie bo olej w silniku niknął w oczach (no cóż trafiłem na auto, którego poprzeni właściciel lubił przycisnąć) Od naprawy nie miałem żadnych problemów z autem. Wymieniałem tylko olej, klocki, filtry no i przeguby też juz wysiadły. Części generalnie w przystępnej cenie. Odpukać zawieszenie mimo, że troszkę obniżne, nadal sprawuje się bez zarzutu. Mój Civic przy spokojnej jeździe do 110km/h spokojnie schodzi poniżej 6l/100km. Nie wiem jak wypada w mieście bo przeważnie (80%) jeżdzę w trasie. Generalnie średnie spalanie wychodzi mi ok 6,5l, wiec jest to świetny wynik zważywszy na to że nie można się oprzeć żeby od czas do czasu nie przycisnąć :) zresztą wysokie obroty są jak najbardziej wskazane, bo silnik się nie zamula. Polecam osobom, które potrzebują niezawodnego, ekonomicznego a zarazem dynamicznego auta.
Nadwozie 3 drzwiowe, a przewoziłem tym autem spore gabaryty, z przodu i z tyłu naprawdę sporo miejsca.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i S 90KM 66kW [l/100km]

6,4