: w hondzie to jak zawsze silnik. jak narazie niezawodny^^
: juz widoczna korozja na nadkolach
ogolnie bardzo jestem z niego zadowolony. ma juz swoje latka(ostatnio skonczyl 10) ale i z wygladu zewnetrznego jak i wewnetrznego mi sie bardzo podoba. jak dla mnie wnetrze ma najladniejsze ze wszystkich civikow do roku 2001. jest to europejska wersja 5d. jedyne co, denerwuja mnie troche stuki w zawieszeniu nasilajace sie podczas deszczu. bylem na stacji diagnostycznej i nie stwierdzili zadnych luzow, wiec nie jest najgorzej;) jezeli ktos mial podobny problem i rozwiazal go, prosze pisac na maila tama84@wp.pl, moze i mi uda sie cos z tym zrobic:)
Silnik pracuje super. mógłby być bardziej elastyczny na niższych obrotach. trzeba trzymać sie go na wyższych obrotach wtedy idzie nieźle. no ale to w końcu silnik wysokoobrotowy wiec jest ok:)
Ogólnie wszystko dobrze chodzi, jedynie wsteczny czasami ciężko wchodzi. w poprzednim civiku było to samo;)
Ładnie trzyma sie drogi nawet przy wiekszych predkościach na zakretach, chociaz poprzedni civic 3d 94 byl w tym jeszcze lepszy
Raczej nie ma na co narzekać. Fotel troche w gore i wszystko ładnie widać
Jestem juz bardzo przyzwyczajony do niego wiec wszystko mi odpowiada. kierownice fajnie sie trzyma chociaz mogalby byc skorzana, dostep do wszystkich przycisków, wlaczników itp ok
po wymianie filtra kabinowego zaczal lepiej grzac. klima tez w miare ladnie chlodzi
miejsca bardzo duzo jak na taka wielkosc auta. baaaardzo wygodne welurowe fotele. po kilkugodzinnym przejechaniu 700km jeszcze wygodnie sie siedzialo:)
zalezy od ucha. mam bardzo wyczulony zmysl sluchu jezeli chodzi o jakies szumy, piski, trzaski itp ale tego raczej nie slychac. wiadomo na wyzszych obrotach jest juz slychac silniczek ale mi to nie przeszkadza.
wiadomo chcialoby sie zeby auto palilo jak najmniej ale mysle ze i tak nie jest najgorzej. na trasie 600km, w tym min 1/3 autostrady i drogi ekspresowe(wiadomo 110-130km/h), raczej w miare dynamiczna jazda,4 osoby + zalaczona klima ok 7l/100.
mysle ze jest wart pieniedzy ktore trzeba na niego przeznaczyc. glupota dla mnie jest kupowanie aut starszych i nawet o wiele drozszych placąc za znaczek...(nie bede wymienial z nazwy). wystarczy spojzec na ranking bezawaryjnosci i od razu wiadomo co jest na szcycie:)
czasami jakas zaroweczka przestaje swiecic od wlacznikow czy nawiewow, potem znowu dziala;)
poważnych usterek jak narazie nie doświadczylem w tym aucie. jedynie eksploatacyjne wymiany np. w zawieszeniu (amorki - oryginalne tylne wytrzymaly 180tys na przegladzie mialy ok 40%, wachacze przednie gorne), czy czekajace na wymiane tarcze i klocki;)
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i S 90KM 66kW