: Myślałem że 90 kM to mało - jednak przy silniku hondy ma pomiedzy 2500 i 3500 obrotów naprawdę niezłą dopałkę.
W tej klasie aut rewelacja - całkiem pojemne auto , niezawodne , zwinne. 90 kM daje całkiem fajną zrywność. Jedyny problem to trasa - tutaj powyżej 100 jest już głośno. Niestety - to silnik 1.4 i bardzo lubi wysokie obroty (powyżej 3000) na których ma najwiekszego kopa.
Lubi wysokie obroty. Trzeba go kręcić bo na niskich nie ma mocy
Super - nic sie nie blokuje , nie skrzypi. Każdy bieg wchodzi jak w masełko
Troszkę za twardo. Najczęściej padają wachacze. Ale nic dziwnego - nasze dziadowskie drogi. Na dobrej nawierzchni naprawdę nabiera kultury.
W sumie - całkiem nieżle
Wszystko raczej pod ręką
Tutaj średnio - problem z szybkim nagrzaniem silnika w zimie (rozmrażanie szyb)
W tej klasie super. Dla ludzi o wzroście maksymalnie 1.8 m w zupełności wystraczy. Ja mam 1.95 i jak odsunę fotel kierowcy to pasażer za mną ma nogi wbite w moje plecy. Całkiem spory bagażnik.
Do 90 km/h super. Cicho , delikatnie i spokojnie.
Przy silniczku 1.4 iS 90kM - po mieście zawsze mi spala 7.5 l /100 km
Za kwotę około 16 000 zł kupujemy naprawdę niezawodne solidne auto.
Uwaga
Najpierw jeździłem mamy civikiem z 1998 po liftingu,a potem swoim civickiem z 1997.
Jest kilka róznic
1998 - jest podniesiony i cięższy
1997 - niziutki (sportowy) i lżejszy
Co to daje - z moich obserwacji - ta z 1997 jest o wiele zrywniejsza (bo lżejsza) i lepiej trzyma się drogi jak sportowe auto. Ale tą z 1998 jak się na trasie rozbuja to płynie. Spalanie obu podobne.
Obecnie żadnych drobnych usterek raczej nie stwierdziłem
Przecież to honda. Jak się regularnie i zgodnie z zaleceniami odwiedza serwis i wykonuje co trzeba to nic się nie dzieje. Uwaga - przeglądy co 10 000 km
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i S 90KM 66kW