Ocena kierowcy - Honda Civic VI Hatchback

aries@buziaczek.pl, 19 lat temu
Silnik 1.4 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1995
Honda Civic VI Hatchback 1.4 i 75KM 55kW 1995-2001 - Oceń swoje auto
Ma malutką tendencję do narzucania tyłu.
Wentylacja przeciętnie, bo muszę ustawiać pokrętło na maximum, żeby w autku było ciepełko. Ogólnie denerwujące jest to, że ze srodkowych wylotów powietrze nie jest ogrzewane i że nie można ich do końca zamknąć...
Wyciszenie bardzo słabe. Może moja ocena nie jest obiektywna, bo nie jeżdziłem innymi hondami poza moim civiciem i accord z 97. W moim autko jest głośno. Przynajmniej dla mnie.
Posiadam instalację gazową. Zbiornik 38L - tankuję do pełna za 54zł i starcza mi to na zrobienie 300km po mieście. Jak było ciepło wystarczało mi to na zrobienie 50km więcej. W trasie podobnie - przejeżdzam 350km na zbiorniku gazu. Nie ukrywam, że autko trzymam na obrotach od 4 do 5,5 tys, bo inaczej cieżko jest coś wyprzedzić.
Swojego civica kupiłem za 14 tyś. Po wymianach oleju, zakupie radia, założeniu alarmu cena autka urosła do 16500. Jeżdżę nim dopiero od 1,5 miesiąca, jak na razie jestem bardzo zadowolony. Jeżeli będzie tak jak zachwalali poprzedni właściciele, to mam spokój na 2-3 lata :)
Głownie malutkie problemu z oświetleniem autka. W zimie blokowały mi się czujniki od zamykania tylnych drzwi, ale podejżewam, że ta wada występuje tylko w moim civicu.
Po 152 tyś wymieniałem tuleje gazowo-metalowe zawieszenia tylnego, no i wydech wygląda jak zasawane sitko :) Ale, moje autko jeżdzi od 10 lat po polskich drogach..

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW [l/100km]

9,2