Poprzedniczka corolla 1,4 paliła 2L więcej! CIVIC; dynamika taka jakiej można się spodziewać po silniku 1,4 czyli w normie. W mieście wystarczająca,, na trasie trochę brakuje. Ale pracuje tak cicho że na postoju masz wrażenie że zapomniałeś go uruchomić. Przy \"dużych prędkościach\" wiadomo jest słyszalny.Mimo 200000km przebiegu i 14 roku życia - oleju nie bierze.
Czasem wsteczny nie chce wskoczyć ale luz i powtórka i jest OK. Nie wiem czy tak ma ten model czy to wina przebiegu ale mam go od 130tyś/km na liczniku więc nie mam porównania z nową.
Jedynie na postoju wspomaganie kierownicy trochę daje o sobie znać - jednym palcem nie da się manewrować.
Niska linia drzwi jak w starczych modelach więc i widoczność świetna.
Jak na 1999 rok bardzo dobrze.
Dość długo się nagrzewa [w porównaniu z Jazz/2009].
Wygodnie. Lubie nisko siedzieć a tu właśnie tak jest. W tyle jak założysz foteliki dla dzieci to taki 3latek będzie w oparcie kopał bo siedzi wysoko i nogi ma w płaszczyźnie gdzie oparcie fotela przedniego posiada najdalej wysunięty fragment oparcia. Ale jak już dzieciak podrośnie i zmienisz fotelik na niższy to wszystko wraca do normalności.
Pracuje tak cicho że na postoju masz wrażenie że zapomniałeś go uruchomić. Przy \"dużych prędkościach\" wiadomo jest słyszalny.
Zużycie REWELACYJNE - 7,0L w mieście. Nie żartuję... 7.0/100km w Krakowie. Kilkakrotnie sprawdzałem jeżdżąc spokojnie ale nie emerycko bo honda lubi wyższe obroty. Spokojnie tzn. jazda na biegu - nie na luzie! dojeżdżanie do świateł na biegu, w miarę możliwości ograniczenie zatrzymania na rzecz \"toczenia się\" przed światłami czy w korku [ale NA BIEGU]. Normalnie jeżdżąc 7,3/100 miasto... trasa 5,7/100km.
Ceny w ASO wysokie ale trzeba porównać bo czasem jest taniej niż gdzie indziej [promocje].
Używany 9latek czyli pewnie 1/5 ceny nowej.
Staruszka nieco się zużyła. Po zakupie wymiana sondy lambda z takich większych operacji.
Normalnie; tłumik, klocki, jakieś drobne elementy zawieszenia ale to wpływ dziur na naszych krajowych drogach.
Dwukrotnie pękło szkło lusterka zewnętrznego... to chyba jakaś wada lub wpływ starości bo dwukrotnie identycznie - wykluczam wpływ osób trzecich - choć ...
Mechanizm opuszczania szyby przedniej od kierowcy ale to najczęściej używana szyba i ponoć w tych modelach standard.
I co mnie wkurza bardzo podsufitka się rozwarstwiła i obwisła jak baldachim nad łóżkiem... ponoć też częsta sprawa.
Korozji BRAK!
Odpukać BRAK!