Na początku szukałem hatchbacka, kolega sobie kupił. Zauważyłem w tedy że takie "małe" i w miarę sportowe auto także może być całkiem pojemne. Długo szukałem mojej "Hanki", dopiero 7-udma, była tą której szukałem.
Przy zakupie uważajcie na korodujące podwozie, najczęściej rdzewieje lewy tył, powinna to być pierwszą rzecz którą sprawdzacie w oglądanym aucie.
Jako drugi silnik na którym zrobiłem więcej jak 3k km, mogę powiedzieć że pracuję idealnie, chcesz przyspieszenie? Redukcja z 4-ki na 2-ójkę i lecisz w siną dal ;)
Biegi wchodzą ładnie, nie miałem dużo skrzyni biegów w "ręce" ale w tej nie zdążyło mi się jeszcze żeby bieg mi nie wszedł
Trzyma się drogi jak szalona, nie ma co oszukiwać zawieszenie obniżone o 3cm, a różnicę robi ogromną
Jak na "sportowe" auto, nie będę oszukiwał, miejsca jest aż nadto, jechałem w ręce 700km że wszystkimi miejscami zajętymi, nie nawet przez chwilę nie narzekał na miejsce. Osoby z długimi nogami polecam zabierać na przednie miejsce.
Hanka nagrzewa się do temperatury roboczej w ciągu ok 3km, nie mówię tu ze od razu można cisnąć gaz do deski, po około 8km, po pierwsze skręcamy grzanie do połowy imożna sobie troszkę pozwolić, a jak zrobimy 15km to grzanie dajemy na 1/3 w zimie i wystarcza
Kierowca nie ma na co narzekać, pomimo niskiego auta osoby mające 2m, spokojnie będą miały jeszcze miejsca w zapasie, jak te niskie japończyki to zrobiły? Nie mam pojęcia, pasażer ma luksus po całości
Jedziesz w mieście spokojnie? Delektujesz się odgłosem silnika w spoczynku, wciskasz gaz? Powyżej 3k obrotów na środkowym wydechu słyszysz piękne dźwięki przy 4,5k słyszysz muzykę:)
6,4 średnie spalanie(250km, miasto i 350km poza) na takie auto i to przyspieszenie, nie oszukujmy się jest to mało.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 105KM 77kW