: Oczywiscie silnik.Vtec z mocą 120km...niezawodny.Mruczy jak kotka;)
: Nadkola czesto okrywają sie rdzą.
Nie powiem ze jedzilem wieloma samochodami,aczkolwiek byla to liczba kolo 10.Niektorymi dluzej innymi krocej.Jednak Honda Civic r92 z nich wszystkich sie najlepiej spisala.Mam rowniez sentyment do opla omegi,ale civic jest po prostu lepsza.
W koncu to Honda Civic ! Silnik chodzi dostojnie,ale zgrabnie potrafi przyspieszyc.W Civiczkach 1.6 trzeba pamietac o wymianie oleju co 10 tys. km.Przy odpowiedzialnych i dbających wlascicielach 300 tys. km to dla silnika nie problem.
Dokładnie daje 5- mianowice mankamentem jest wsteczny ktory czasami zgrzytnie,ale po za niemilym odglosem nie uszkadza niczego.
Oczywiscie zalezy jak kto dba o samochod.Ja daje 5/5. poniewaz nigdy wczesniej nie czulem az takiego przyssania do asfaltu.
Z tylnego lusterka widocznosc troszeczke ograniczona.Ale poza tym super.
Wszystko wiadomo.Brak zastrzezen.
Slaby nawiew.To jest jedyny mankament.
Nigdy bym nie podejzewal ze w tak malym samochodzie bedzie tyle miejsca z tyłu! osoba do 180cm wzrostu siedzi wygodnie ! Kierowca ma wiele miejsca w nogach dzieki czemu mozna odpywac jezdząc po trasie.Renault Megane jest male i nikomfortowe,a kierowca ma pomiedzy nogami wielki przeglob kierownicy.Wielke brawa dla konstruktorow Hondy Civic 92r. !!
Do 130 km/h jest ok.potem sie robi głosniej,ale jest ok.Kilka razy jezdzilem Hondą Civic 1998r i byla o wiele glosniejsza od mojej.
Po miescie spala 7.0-7.2 l.,a po trasie (przy predkosci do 120km/h)kolo 6.0.Od 150km/h w gore spalanie rosnie do kolo 12l.Bogu dzieki są zamienniki...bo inaczej bylo by ciezko;).Nic powaznego jak dotad sie nie zepsulo.Powtarzam wazne jest to jak dbali poprzedni wlasciciele o samochod.
Normalna honde civic z tego rocznika ( zarejestrowna w polsce ) sprzedaje sie w kat 7-8tys zl.Ja mam z silnikiem Vtec i te modele są drozsze o ok 3 tys. zl.Mysle ze jest to odpowiednia cena do jakosci.
Brak zastrzezen.
Brak zastrzezn.- wystarczy dbac regularnie o samochod by wszystko bylo wporzadku.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 126KM 93kW