: Ogromne obroty jak na taki mały samochodzik :]
: Tylne nadkola!
Co do silnika to wręcz wyczynowy :]. Jak tylko zmieni sie dolot powietrza brzmi jak V8 :D. może się wydawać ze 125 KM to mało, ale nie zapominajmy że mato waży 985 kg.
Przy szybkiej jeździe myślę że auto wytrzyma do 200000, potem remont silnika i następne 200000 lekko :]. Jednak do V-tec\'a trzeba się uzbrojić jeszcze w olej. U mnie średnio 0,5 l na 1000km.
Skrzynia biegów idealna. w moim przypadku wymieniłem jeszcze koło zamahowe na lekkie i naprawdę jestem z tego zadowolony.
Układ jezdny dobry. Lecz przy standardowym zawieszeniu trochę buja na zakrętach.
Widoczność idealna.
Ergonomia też dobra. Chociaż niektórych możę denerwować otwieranie tylniej klapy :). Kwestja przyzwyczajenia ;).
wentylacja dobra, a z ogrzewaniem to w zimę trzeba przejechać z 5km żeby poczuć pierwsze podmuchy ciepła.
Przestrzeń dla kierowcy i pasażera z przodu idealna! Gorzej jak chcecie się gdześ wybrać w 5 (bo auto jest 5 osobowe), ale na upartego ;)
Wyciszenie przeciętne. Ale nie chciał bym tego zmieniać bo to jest wręcz zaleta usyszeć jak V-tec wkręca się na obroty.
Zuzycie paliwa dla mnie bajka. W mieście 8-9 na trasie 7 (ze średnią 120). Czasami jak jeżdze szybko (do odcinki paliwa :P) to może spalić ponad 10, ale to jest nic w porównaniu do innych aut. Ceny napraw nie są wcale takie duże jak mówią ludzie którzy nie posiadają Hond. Dobre zamienniki Japońskie oferowane wszędzie.
Denerwować mogą plastki podczas głośniego słuchania muzyki, ale nie ma co się dziwić. Auto ma 17 lat i już wszystko zdążyło się poluzować.
Żadnych większych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 126KM 93kW