: Cud miod,kocham go krecic i sluchac tego brzmienia...chyba walne zaraz rundke...
Jestem b.zadowolonyz Hondy i spelnila moje oczekiwania co do samochodu-szybka,zwrotna,ze sportowym zacieciem ale i od potrzeby ekonomiczna oraz niezawodna..Auto raczej dla młodych,troche spartanskie ale dajace wiele frajdy z jazdy.Nie liczcie na to ze bedzie ono rodzinne bo sie zawiedziecie-ideal to 2 osoby.
Ech,co tu gadac - pieknie sie tym jezdzi,hania kocha obroty i uswietnie sie wkreca.Przyspieszenie ma super jak na taka moc gdyz jest b.lekka(ok 930kg)i auta z silnikami nawt 2.0 nie daja rady na starcie-sprawdzalem wielokrotnie.Honda az sie prosi by wciskac pedal gazu do oporu a ja mam ciezka noge...Na luzie silnika wogole praktycznie nie slychac,za to jak sie go zaczyna krecic to zaczyna basowo mruczec-dla mnie muzyka dla uszu i uwielbiam ten dzwiek.Jestem b.zadowolony
Doskonale z minimalnym ale - wsteczny wchodzi z oporem czasami ale to jedyny mankament
Auto sztywne przez co pewne w prowadzeniu,smialo mozna brac zakrety bez obawy ze zacznie sie przechylac w ciasniejszych przy wiekszych predkosciach.Jestem zadowolony bo mimo swej sztywnosci nic mi nie trzeszczy w srodku.
W sumie jest ok,nie mam do czego sie czepiac,jedynie tylna wycieraczka moglaby byc wieksza
wszystko na swoim miejscu,nie trzeba sie gimnastykowac by cokolwiek wlaczyc w tym autku.Schowki w dzrzwiach moglyby byc wieksze ale to szczegół.Bagaznik jak na moje potrzeby jest wystarczajacy-w razie w mozna zlozyc kanape.
Nie mam zastrzezen
Mam prawie 190cm i pozycja za kiera jest idealna,miejsca na nogi w bród,jest gdzie lokiec polozyc(niby blache ale np.w mazdzie 323 na dluzszej trasie rece bola bo oparcie jest nisko umiejscowione-nieprzyjemne uczucie).Z tylu juz gorzej ale tego auta raczej jako rodzinnego nie mozna nazwac.problematyczne bywa tylko wsiadanie i wysiadanie z fotela-auto jest b.niskie.
Zaznaczylem doskonale bo dla mnie jest super i tego od auta oczekuje- na biegu jalowym tylko szum a jak zaczynam deptac to ten dzwiek...mrrr.Szukasz bezszelestnej limuzyny to zapomnij,jak mykasz sobie 90km/h to jest cicho ale jak masz ciezka noge...
Jestem b.zadowolony - trasa 5,5l,miasto 6,5.Oczywiscie przy rozsadnym operowaniu gazem,gdy jezdzisz dynamicznie to sporo wiecej-ok 10l(zadna tragedia)
Dobrze bo sa one stosunkowo drogie,choc cenowo jest b.duzy rozrzut - od ok4300 do 8-9000zl.LECZ jest to wydatek który oplaci sie.Auto mimo swego wieku nadal swietnie sie prezentuje(mam czerwonego i naprawde bosko w tym kolorze wyglada).Co do przebiegu to nie ma co sie martwic ze ma ok 200tys-civiki robia po 500tys i wiecej.Na czas wymieniajcie plyny itd a bedzie wam dlugo sluzylo.
Odpukac bez problemowo.Nie mówimy o czesciaj eksploatacyjnych typu klocki itd.Jedynie koncówki drazków(koszt 20-30zl za sztuke)i termostat(15zl)
Zero problemów
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 16V 90KM 66kW