Ocena kierowcy - Honda Civic V Hatchback

Okres użytkowania: 1 rok
Honda Civic V Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW 1991-1995 - Oceń swoje auto
Karoseria : Widoczne ślady korozji na tylnych nadkolach
Układ hamulcowy : Korozja na przewodach hamulcowych i paliwowych
Bardzo lubie jeździć moją Hondą. Nawet jak się przesiadam z droższego, nowszego i lepiej wyposażonego auta to i tak odczuwam specyficzną dla tego modelu radość z jazdy. Mimo, iż samochód ma trzynaście lat - wydaje się, że czas dla tego modelu się zatrzymał - w niczym nie ustępuje nowszym modelom.
Bardzo dobra kultura pracy. Zyskuje na elastyczności na wyższych obrotach. Na wolnych obrotach pracuje równo.
Bardzo dobra.
Jeżdżę po dziurawych ulicach miasta, gdzie niestety nie da się ominąć wszystkich dziur. Mimo to po ostatnim przeglądzie nie stwierdzono rzadnych luzów, skrzywień itp. Nisko zawieszony, bardzo dobrze trzyma się podczas pokonywania zakrętów.
W dzień okej. Nocą przeszkadzają światła mijanych ciężarówek. Nie polecam na długie nocne trasy
Wszystko na swoim miejscu. Nieco przestarzałe suwaki wentylacji. Siedzie się nisko, prawie w pozycji półleżącej - mi to odpowiada
Przeciętna. Podczas dużych mrozów auto wolno się nagrzewa. Być może nagrzewnica jest już wyeksploatowana
Mam 190 cm wzrostu i nie mam dyskonfortu. Z tyłu miejsca mało zwłaszcza, gdy mam odsunięty przedni fotel na maksa
Lubię odgłos pracującego silnika Hondy i ten charakterystyczny szum opon. Powyżej 120 km/h słuchanie muzyki raczej utrudnione
W zasadzie niewiele różni się od podanego w insturkcji obsługi.
Hondy nie są najtańsze - ale to o czymś świadczy. Za niezawodność, charakter trzeba zapłacić nieco więcej. Ja nie żałuje swojego wyboru. Uważaml, że auto jest warte by zapłacić za nie nieco więcej niż za Fiata, Opla itp.
Nigdy nie zawiodły drobiazgi w mojej Hondzie
Wymieniłem przewody hamulcowek, które nosiły ślady korozji - wolałem nie ryzykować

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 16V 75KM 55kW [l/100km]

6,7