: malo awaryjny jak na tyle km co ma przejechane i te lata
ogulnie przed ta rdze to autko nie wyglada za fajnie ale za to leje paliwo i jezdze stara honda z 1994 a to nad morze a to w gory poprostu dzien w dzien wsiadam i dojezdzam do celu:)
jak to mowia \"nie do zajechania\" (malo konikow w tym modelu silnika) interesuja mnie bierzace wymiany typu rozrzad, plyny i narazie tyle, jak ktos chce poczuc fajna zabawe w hondzie to proponuje kiedys pojezdzic nie zchodzac z obrotow ponizej3.5tys wtedy kazde musniecie gazu czuc ale to tylko na 3-ch pierwszych biegach-polecam lubi wysokie obroty
fakt ze w skrzyni strasznie halasuje lozysko i tak juz od 50tys :)i powiedzieli mi ze bedziesz jezdzil dlugo az bedzie problem z wzucaniem biegow-narazie ich nie mam.a tak to bomba na drugim biegu w modelu silnika 1,5 90KM 110 mozna wycisnac-masakra(probowalem raz czy dwa-nie mysccie ze katowalem hondziawke:))
jezeli dbamy o wymiane tulejek koncowek i innych
to fajnie sie jezdzi, wczesniejszy model mial troszke obnizone zawieszenie i twardsze to tam to juz przyklejona byla-wiekszosc wymian dokonuje sam w garazu z pomoca ewentualnie prasy (tulejki)bardzo malo zkomplikowane rozwiazanie jezeli chodzi o zawieszenie
lezy sie troszke na asfalcie i starsi ludzie kwekaja jak wchodza lub wychodza z auta :)
stare modele hondy w prownaniu z konkurencja jest ok, nowe sa troche w tyle bo az do ok 2000roku co niektore modele hondy maja te same wnetrza w srodku i wykonczeniaco np 1991rok ,ale trzeba przyznac ze moze nie za ladne ale za to wytrzymale-zadko nam cos zoatanie w rece jak np w alfie czy fordzie
bardzo szybko gorac w srodku nie trzeba czekac nie wiadomo ile na cieple powietrze
w tym modelu kto nie wsiadzie do srodka to mowi \"sporo tu miejsca -myslalem ze w srodku jest o wiele ciasniej\"na tylnej kanapie tez ok we dwoje:)
w maire, choc przy wiekszych predkosciach od ok 130km/h szum sie robi,ale jest na to rada -kila decybeli wiecej i juz jest fajnie i mozna czerpac satysfakcje z jazdy
1.5 w gazie mialem kiedys to wszyscy chcieli ze mna jezdzic i zalatwiac sprawy a to na lotnisko a to nad morze po samochod np (ja z kielc chlopak)bo bardzo malo palila gazu na trasie ok6 litrow
model 1.3 ok6benzyny na trasie w miescie z litra wiecej ale jak ktos szaleje to i 10 wciagnie benzyny
stare autko ale wytrzymale -jak to mowia(powtarzam sie) nie do zajechania jak sie dba chociaz o biezace wymiany,a jak juz wymienimy cos na czesc z gornrj polki to raczej przez dlugie lata juz nie wrocimy do tego problemu(nie ma co oszczedzac jak ktos chce pojezdzic dluzej)
od nawiemu kiedys mi sie urwalo pokretlo, poza tym wszystko orginalnie siedzi na swoim miejscu
odpukac nie mialem
blacharka katastrofa-szkoda ze ocynk dopiero w hondach od ok 97/98 roku tak solidnie szedl
nadkola, drzwi, tyl klapa,wlew, bardzo narazone
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 16V 75KM 55kW