Ocena kierowcy - Honda Civic V Coupe

Rok produkcji 1995
Okres użytkowania: 1 rok
Honda Civic V Coupe 1.5 i 102KM 75kW 1993-1996 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Przeniesienie napędu : Niesamowite osiągi przy małym spalaniu lecz szkoda że zawsze powyżej 4tys obr
Karoseria : Korozja nadkoli z tułu
Silnik : Za długo ostro nie pojezdzisz, wydmucha uszczelke
Inne : Silnik wycieraczek, centralny zamek, opornica nawiewu, podświetlanie kokpitu - tyle zrobilem w ciągu roku robiąc ok 12tys km
Usterkowe strasznie auto ze sportowym zacieciem za małą kase. Ale pomimo wad miło było sunąć niskim autkiem w kolorze black i wkrecac 5tys obr i słyszeć ten czasem śmieszny świst silnika. Lina nadwozia nadal mi sie podoba.
Kultury może nie ma bo to taki mały bzyczek co ma ciekawe osiągi po 4tys obr.
Jeśli chodzi o skrzynie to tu akurat mnie nic nie zawiodło, nawet jestem z niej zadowolony.
Zawieszenie przez to że PRO-TEC to mały przeswit odbiera radość z jazdy poruszając sie po miescie i gorszych drogach.
Widoczność przeciętna.
Auto sportowe wiec z ergonomia nie ma nic wspólnego.
Ogrzewanie i klimatyzacja to elementy które mnie bardzo irytuja w tym aucie, nie dość że usterkowe to jeszcze prymitywny suwak :/
No auto niby małe ale miejsce w środku całkiem przestronne (przód 300km max, tył 30km max)
No po 13 latach juz uszczelki na drzwiach nie spełniają swojego zadania, duzo przedmuchów na drzwiach, coś skrzypi? Naprawione, i znów gdzie indziej skrzypi... i tak w kółko.
No to jest duza zaleta. Naprawde mało pali.
Naprawy centralnego zamka, silnika wycieraczek, opornicy nawiewu, podświetlania konsoli... całe szczeście ze umialem sam to zrobic bo bym mial karte stałego klijenta u mechanika
Bez przerwy dolewanie oleju przy ostrej jezdzie, zapomnisz? Głowica do wymiany! Układ wydechowy nie lubi wysokich obrotów, szybko nas o tym poinformuje. Masz Klimę, mam! Ale jak działa to słabo i nie długo!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 i 102KM 75kW [l/100km]

6,2