Porządnie zrobione i pojemne kombi, którym jazda to przyjemność.
Nie daję oceny "doskonale", bo nie ma takich samochodów.
Wystarczająca moc i elastyczność (przyzwyczaiłem się do wysokoobrotowych), nieirytujący dźwięk. Bezobsługowy łańcuch.
Jedynie nie jest aż tak oszczędny.
Umieszczona w dobrym miejscu, dobrze wskakuje, żadnych zastrzeżeń.
Nie spotkałem się z sytuacją, bym poczuł się niepewnie na zakrętach. Wystarczająco dobrze radzi sobie z nierównościami.
Widoczność wystarczajaca, jak na kombi tego rozmiaru, zwłaszcza że mam z tyłu kamerkę, która dużo pomaga.
Zdecydowana większość funkcji łatwo dostępna z kierownicy, choć trzeba się do pewnych przyzwyczaić lub przeczytać instrukcję.
Jedynie przeszukiwanie kontaktów w telefonie przez pokrętło na radio.
Nie miałem problemów z zaparowanymi szybami, choć zwykle ruszam z garażu podziemnego. Ogrzewanie zależy od rozgrzania silnika oczywiście, ale można się wspomagać klimatyzacją i to załatwia sprawę.
Jako kierowca (182cm) czuję się wygodnie, choć może nie zaszkodziłaby regulacja odcinka lędźwiowego.
Choć za mną nie mieścił się fotelik ustawiony tyłem do kier. jazdy i w zamian siedziała żona, która się mieściła, ale nie jakoś szczególnie komfortowo (zwłaszcza że podłoga się podnosi pod przednim fotelem przez zbiorniki paliwa)
Wyciszenie przyzwoite, a dźwięk silnika przyjemny. Ale z tego co wiem, nie wyróżnia się wśród kompaktów
Do tej pory nie zmieniałem nawet żarówki, a w przegląd gwarancyjny w ASO wyniósł niecałe 400PLN (ze zniżką, a także po 10,5 miesiącach od zakupu i wymieniono tylko filtr powietrza, bo wg komputera olej był ok)
Honda nie jest tania, ale ta wersja (Honda Civic Sport) wyposażeniowa w porównaniu do innych marek jest już konkurencyjna cenowo, a jakość ze tę cenę wyższa
Żadnej usterki, czekam na pierwsze chociaż przepalenie żarówki
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 142KM 104kW