: 1,8 142 KM daje radę i jest super bezawaryjny.
: Niestety lakier w tym aucie jest naprawdę słaby.
Moim zdaniem civic IX generacji jest naprawdę udanym autem, użytkuję go już 3,5 roku i nie mam z nim żadnych problemów, wykonuje tylko wymiany części eksploatacyjnych oraz wszystkie płyny oleje itd. Silnik jak dla mnie jest wystarczająco dynamiczny i spalanie jest zadowalające (typowa jazda po mieście w korkach to 10l/100km w trasie można naprawdę zejść do 6l/100km). Warto zwrócić uwagę na lakier w jakim jest stanie, to jest akurat najsłabsza strona tego samochodu jak i zabezpieczenie antykorozyjne, choć w moim 10 letnim aucie jeszcze nie ma tego problemu.
Daje 4 gwiazdki bo czasem są problemy z wrzuceniem pierwszego biegu. tak to chodzi gładko i przyjemnie. No i 6 biegów robi robotę.
Zawieszanie nie jest skomplikowane za to tanie w eksploatacji, belka skrętna z tyłu to wiadomo, że mniejszy komfort dla podróżnych. Jednak auto prowadzi się naprawdę pewnie
Lakier i zabezpieczenie antykorozyjne to najsłabsze strony tego auta...
Widoczność przód i boki bardzo dobra, tylna szyba podzielona na dwie części trochę przeszkadza ale dramatu nie ma. Polecam brać auto z kamerą cofania dużo ułatwia.
Wszystko jest na swoim miejscu, jednak przez to że zbiornik paliwa znajduje sie pod przednimi siedzeniami nie można za bardzo opuścić przedniego fotela i siedzi się ciut za wysoko jak dla mnie.
Bez zastrzeżeń.
Zbiornik paliwa znajduje się pod przednimi siedzeniami nie można za bardzo opuścić przedniego fotela i siedzi się ciut za wysoko jak dla mnie (185cm) . Zyskujemy dzięki temu system magic seats jednak zbiornik paliwa zabiera nam miejsce na stopy pod przednimi fotelami. Bagażnik dosyć pojemny i rozkłada się na płasko w bardzo łatwy sposób.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 142KM 104kW