Ocena kierowcy - Honda Civic IX Hatchback 5d

Kk, 8 lat temu
Silnik 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Rok produkcji 2012
Honda Civic IX Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW 2012-2015 - Oceń swoje auto
Silnik : Niezawodny i bezawaryjny samochód. Po 4 latach uzytkowania i przejechaniu 50 tyś km śmiało moge polecić Civika. Ani jednej usterki. Przez ten okres jeździłem tylko na serwisy okresowe, lałem benzynę i jeździłem. BArdzo pozytywnie mnie zaskoczyła ta Honda zwłaszcza jak słyszę jakie znajomi mają problem z samochodami 2-5 letnimi i ile usterek potrafią mieć inne marki.Zdecydowanie polecam dla 4 osobowej rodziny - jest wystarczająco miejsca - bagażnik zdecydowanie wystarczy. Zmieniłem na wiekszą Honde. Zobaczymy jak będzie teraz :)
Rewelacyjny i niezawodny samochód, funkcjonalny a zarazem z lekkim zacięciem sportowym. Po 4 latach jazdy mogę śmiało polecić samochód. Bezawaryjność hondy to wręcz podstawa. Przez cały okres uzytkowania samochodu NIC się nie zepsuło - jeździłem tylko na obowiązkowe serwisy I dolewałem płynu do spryskiwacza i benzyny :)
Doskonały. Niezawodny bez żadnych wycieków i usterek.
Bez zastrzeżeń.
Ok, przy 17stkach pojazd trzymał się sztywno w zakrętach. Przy dużych prędkościach 170 km/h niestety już niepewny.
Bez zastrzeżeń, nawet mocno skośna tylna szyba nie jest problemem, pomocna w tym miejscu jest kamera cofania.
Oczywiście magic seat to podstawa w Hondzie.
Bez zastrzeżeń. Samochód w zimie szybko sie nagrzewał a w lato schładzał do ustawionej temperatury.
Sporo miejsca na nogi u kierowcy i pasażera na przednim fotelu. Tył tak sobie. Z racji, że jeździ 8latka nie ma z tym problem.
Przy wyższych prędkościach słychać silnik ...ale kto nie lubi słuchać 1.8 Hondy:)
Bez zastrzeżeń przez 4 lat i przejechaniu 50 tys km nic nie naprawiałem. Samochód bezawaryjny.
Uważam tą Honde za bardzo udaną i oczywiście zostałem przy Hondzie ale tym razem mam większą :)
Odklejona folia podgrzewania bocznego lusterka - ale to po części moja wina - Ostrzeżenie - nie myć lancą pod ciśnieniem blisko szkła lusterka - folia się po prostu odkleja.
Brak.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 142KM 104kW [l/100km]