Zdecydowanie na plus, ale ma kilka irytujących wad. Zdecydowanie w tej klasie kupiłbym Civica jeszcze raz, ale to nie dlatego, że jest idealny, ale dlatego, że i tak jest lepszy niż konkurencja (porównywałem z Megane, Auris, Astra i Mazdą)
Silnik jest ok, ale brakuje mu odrobinę mocy - przynajmniej dla mnie. Generalnie przy odpowiednim "zarządzaniu" biegami nie ma niebezpiecznych sytuacji przy wyprzedzaniu, a niekiedy można też być pierwszym na światłach. Bardzo lubi wysokie obroty i faktycznie powyżej 4-5 tys obr brzmi i zachowuje się bardzo fajnie. Natomiast da się jeździć też ekonomicznie. Przycisk ECO - zdecydowanie odradzam!
Nie mam zarzutów. Biegi wchodzą z lekkim oporem - takie chyba typowe dla japońców, natomiast uznaje to za plus. Same przełożenia ok. Miałem na początku problemy czasem z wrzucaniem 1-ki, tak jakby coś się przychaczało. Obecnie ustały albo ja wrzucam biegi z wyczuciem.
Tu moim zdaniem zasłużone w 100% 5 gwiazdek. Sztywne zawieszenie pozwala na sporo na drodze, a jednocześnie ciągle tłumi nierówności. Brak uwag. Moim zdaniem same plusy.
Oceniam na 3 gwiazdki z 2 powodów. Widocznośc do tyłu- tego chyba nie trzeba tłumaczyć. Przy parkowaniu bardzo przydaje się kamera cofania- na szczęsnie w wersji Sport - standard.
Druga to słupek A przy kierowcy. Sam słupek nie jest może bardzo szeroki, ale wycieraczka, która do niego dojeżdża nagarnia w stronę słupka to co udało się zetrzeć z szyby a niestety odległość na wysokości oczu kierowcy od słupka do wycieraczki to kilka centymetrów. I teraz w najgorszej sytuacji przy brudnej szybie widoczność jest ograniczana oprócz słupka jeszcze o parę centymetrów.
Bez zarzutu. Wszystko jasne i czytelne. Można się przyczepiać do sterowania komputerem z kierownicy, ale to moim zdaniem jakiś margines.
Grzeje i chłodzi bez zarzutów. 2 strefowa klima
Jak dla tej klasy samochodu jest ok. Mały minus za ilość miejsca nad głową na tylnej kanapie.
Bez zarzutów.
To mój pierwszy samochód kupiony jako nowy w salonie, więc jest też serwisowany w sieci dealerskiej. Koszty nie są małe, ale ciężko mi się odnieść do konkurencji. 3 gwiazdki bo są po środku.
Samochód nie był tani na tle konkurencji, ale moim zdaniem wart swojej ceny. Warto też zauważyć bardzo mały spadek wartości auta.
Drobne problemy z radiem. Oprócz tego wszystko ok.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 142KM 104kW